Cum se va disputa noul sezon din Liga 1 Superliga

Ediția din sezonul 2022 – 2023 a Ligii 1 Superliga va fi ediţia cu numărul 105 a campionatului României. Sistemul de joc va fi acelaşi din sezonul trecut cu sezon regulat, play-off şi play-out.

Competiţia se va desfășura în sistem de sezon regulat, cu 30 de etape, cu meciuri tur-retur, urmat de play-off în care primele 6 clasate la finalul sezonului regulat vor disputa meciuri tur-retur pentru stabilirea campioanei.  Formațiile clasate pe locurile 7-16 vor juca 9 etape în play-out (ultimele două clasate vor retrograda direct, locurile 7 și 8 în play-out vor juca baraj în dublă manșă, contra ocupantelor locurilor 3 și 4 în play-off-ul din L2).

Campioana va merge în turul întâi preliminar din Champions League, vicecampioana în turul al doilea preliminar din Conference League. Echipa clasată pe locul al treilea în play-off va juca pe teren propriu meci de baraj în manșă unică împotriva învingătoarei din barajul în manșă unică dintre ocupantele locurilor 1 și 2 din play-out. Câștigătoarea va obține loc în turul al doilea preliminar din Conference League.

Competiţia din acest sezon se anunţă a fi mai atractivă, pe lângă echipele care s-au luptat la titlu în acest an, CFR, FCSB sau Universitatea Craiova, fiind acum în prima ligă şi alte echipe de tradiţie precum Petrolul sau U Cluj. Şi Rapid, FC Argeş sau UTA sunt echipe puternice care pot oferi surprize în noul sezon.

Vizualizări: 454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: