Jumătate dintre echipele din Liga 1 au problemele cu stadioanele

Aproape jumătate din cele 16 echipe care vor evolua în Liga 1 au probleme cu stadioanele. Nu mai puţin de şapte echipe  nu vor evolua acasă pe propriile stadioane în prima parte a sezonului.

Liga 1 se pregătește de un nou sezon dar chiar înainte de prima etapă au existat mai multe cerințe clare din partea unor cluburi din prima Ligă care nu pot juca pe propriile stadioane. Sunt stadioane pe care se lucrează, se va schimba suprafaţa de joc sau vor avea loc alte evenimente care nu au legătură cu fotbalul.

La tragerea la sorți au fost mai multe cerințe, unele dintre ele fiind rezultatul problemelor pe care şapte cluburi le au cu stadioanele lor. S-a decis ca echipa campioană a României în stagiunea trecută, CFR Cluj, să nu se întâlnească în primele șase runde cu restul formațiilor din cupele europene (FCSB, Sepsi și CSU Craiova).

A doua cerință a fost ca echipele din aceeași localitate să nu joace în aceeași etapă pe teren propriu. Situația fiind valabilă pentru București (FCSB și Rapid), Craiova (CSU și FCU), dar și Mediaș (Hermannstadt și U Cluj). Apoi, UTA, FC Voluntari și CS Mioveni au solicitat să nu joace pe teren propriu în prima rundă din cauza altor probleme organizatorice.

Există însă și un alt timp de probleme. CSU și FCU vor fi nevoite să-și dispute meciurile de „acasă” din perioada 10 august - 30 septembrie pe alt stadion decât „Ion Oblemenco”, fiind posibil ca una dintre aceste echipe să joace la Târgu Jiu.

În perioada 1 - 30 august, U Cluj va juca la Mediaș, Hermannstadt nu poate evolua la Sibiu din cauza stadionului în construcții și va merge tot la Mediaș. UTA nu va putea evolua la Arad din cauza festivalului organizat cu Zilele Aradului, iar FC Voluntari și CS Mioveni au probleme cu terenul propriu pentru câteva runde.

Vizualizări: 357

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: