Cum stabilesc USR și PLUS candidații: „În funcție de pondere”

USR și PLUS își vor impune candidații în funcție de cât de puternice sunt în teritoriu. Cel puțin la Gorj se va aplica această formulă. Radu Miruță, liderul USR Gorj, a declarat că listele de candidați vor fi stabilite în funcție de ponderea fiecărei organizații politice în parte. Miruță a mai transmis că, la alegerile locale, candidații nu vor fi stabiliți de conducerea județeană, ci de liderii locali.

Cele două organizații politice și-au dat mâna pentru alegerile prezidențiale. În ceea ce privește scrutinele pentru primării și parlamentare, USR și PLUS ar putea stabili candidații în funcție de ponderea din teritoriu.

Radu Miruță, președintele USR Gorj, a comentat, la Radio Infinit, pe marginea înțelegerii între liderul său și PLUS. “La noi, e un singur criteriu, acela al performanței. România nu se poate schimba prin aranjamente pentru anumite persoane. Se pune problema cât la sută va fi ponderea PLUS pe liste, cât va fi ponderea USR. Acest lucru trebuie să reflecte efectiv capacitatea celor două partide. Trebuie să faci acest lucru prin analiză de la județ la județ, cum se situează fiecare din cele două echipe. La momentul actual, există o alianță electorală pentru alegerile prezidențiale și a fost agreat un protocol de alianță politică pentru alegerile locale și parlamentare dacă cele două partide politice vor considera necesar a se întâmpla acest lucru. Dacă se va întâmpla acest lucru, ponderea USR, ponderea PLUS va fi făcută efectiv pe capacitatea celor două partide. USR e un partid pe care lumea îl percepe așa cum îl percepe, un partid cu structuri în teritoriu, colegii de la PLUS încep și ei să se organizeze. Important e să livrăm populației cea mai bună echipă”, a mai spus Miruță.

În plus, candidații pentru alegerile locale de anul viitor vor fi stabiliți în teritoriu, nu la județ, așa cum obișnuiesc restul partidelor. Până acum, a subliniat Miruță, USR are filiale în peste  30 de localități din Gorj: „Asta este ce ne-am propus în echipa de coordonare a USR Gorj. Deja, avem filiale proprii în jumătate din localități. Se înființează și două - trei filiale pe săptămână și una la două - trei săptămâni. Planul este să avem liste de candidați, și consilieri, și primărie, în fiecare din cele 70 de unități administrativ-teritoriale din județul Gorj”.

Vizualizări: 887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: