Cum sunt descurajați gorjenii să facă infracțiuni

Autoritățile locale din Gorj își doresc monitorizare video în localitățile pe care le conduc. Cei care au avut cândva acest sistem tânjesc după altul nou, iar cei care au început să monteze camere de supraveghere în zone importante au observat că acestea descurajează infractorii.

Comuna Bustuchin a beneficiat cândva de monitorizare video, însă sistemul a cedat odată cu trecerea anilor. ”Noi am avut aproape toată comuna supravegheată video. Pot să vă spun că atunci am sesizat o scădere considerabilă a infracțiunilor. Camerele erau foarte utile și în cazul accidentelor de circulație, dar descurajau și vitezomanii. Cred că de aproximativ 2 ani sistemul nu mai funcționează pentru că era vechi, însă ne dorim unul nou. O să facem un proiect, identificăm surse de finanțare și o să-l refacem”, a precizat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Și în orașul Târgu-Cărbunești, camerele de supraveghere sunt vizualizate frecvent de polițiști sau de cetățenii care au probleme. ”Nu avem tot orașul monitorizat, dar în zonele importante și de risc să zic așa sunt camere video. De multe, ori cei de la poliție fac cerere să le dăm imagini. Și cetățenii mai apelează la noi să-i ajutăm cu imagini când își găsesc mașinile lovite în parcare sau au alte probleme. Dacă am avea camere în toate zonele ar fi extraordinar”, a spus Dănuț Birău, primarul din Târgu-Cărbunești.

Și în orașul Turceni, autoritățile au început să monteze camere de supraveghere. ”Am început să montăm camere acolo unde am realizat investiții. Vreau să vă spun că aceste camere descurajează infracționalitatea, dar și teribilismul tinerilor. Am sesizat că oamenii când văd plăcuța de avertizare că zona este supravegheată video se feresc”, a precizat Cristina Cilibiu, primarul din Turceni.

Autoritățile locale din comuna Aninoasa își doresc să aibă camere de supraveghere în comună. ”Noi nu avem camere de supraveghere, deși suntem conștienți că sunt foarte bune și folositoare. Probabil când o să avem posibilități financiare o să montăm și sistem video în comună”, a spus Ilie Pietroi, primarul din Aninoasa.

Vizualizări: 1,156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: