Firmă amendată pentru că a aruncat rumeguș

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au surprins pe raza localității Bengești Ciocadia o firmă care abandona deșeuri lemnoase sub formă de rumeguș, în apropierea râului Gilort. Întrucât fapta constituie contravenție la legislația privind regimul deșeurilor, firma în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 40.000 lei.

O amendă chiar mai mare a fost aplicată săptămâna trecută. "Apele uzate tehnologice provenite de la stațiile de betoane, conform legislației de mediu, trebuie epurate și ulterior evacuate către receptori naturali. Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au identificat o societate care a încălcat prevederile legale în domeniul gestionării acestor ape tehnologice și care a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 60.000 lei", a transmis instituția.

În curând, astfel de fapte ar putea fi aspru sancționate din punct de vedere penal. Deputatii au votat pentru infiintarea Directiei pentru Investigarea Infractiunilor de Mediu. Este un fel de DNA pentru cei care taie păduri, aruncă gunoaie sau poluează cursurile de apă, cu încălcarea legii.

Vizualizări: 1,438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: