Medic: Nu pot să decid eu cine trăiește și cine moare, nu pot!

Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești a fost desemnat să îngrijească bolnavii confirmați cu noul coronavirus din județul Gorj, dar acesta are doar trei ventilatoare, din care numai două funcționale. Un singur pacient poate să aibă nevoie de ventilator mai multe zile sau chiar săptămâni.

Isabela Pănescu (foto), jurnalist Digi 24, de loc din Gorj, ajută la strângerea de fonduri necesare pentru dotarea rapidă a spitalului din Târgu Cărbunești. 

AICI puteți dona. Durează doar câteva minute, cât introduceți numele, adresa de mail, suma dorită și datele cardului.

Jurnalista a vorbit cu dr. Mariana Văduva, șef secție ATI la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești din Gorj. „Nici nu vreau să mă gândesc la asta. Eu nu pot să aleg, nu pot să decid eu cine trăiește și cine moare, nu pot! Dacă îmi vine un pacient de 50 de ani și unul de 70 și eu am un singur aparat de ventilație disponibil, ce fac? Am eu dreptul să hotărăsc cine să moară și cine nu? Că n-o să am unde să îl trimit, din moment ce noi suntem spital COVID. Eu nu știu cât de zdraveni la cap o să ieșim din asta… Nu o să pot trăi cu gândul ăsta”, a spus medicul.

Detalii AICI.

Vizualizări: 3,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: