Cum va arăta sfârşitul lui Ponta

Cozmin Guşă povestea zilele trecute la o emisiune tv că nimeni nu a beneficiat de atâta sprijin pentru a ajunge „sus”, ca premierul Victor Ponta. Care a fost ajutat şi de Năstase, şi de Băsescu, şi de servicii secrete, şi de naşul Oprea, şi de naşul Maior, şi de socrul Sârbu. Ponta a fost „o creaţie”. Ponta a ales însă banii lui Ghiţă şi ai altora, spunea Guşă, încercând să acrediteze ideea că a trădat idealurile celor care l-au creat. Nu ştiu dacă e chiar aşa. Ponta o fi trădat nişte idealuri când nu a mai fost de acord să împartă banii cu creatorii lui sau nu o mai fi vrut să le lase lor 90% din ciolan. O fi zis că dacă e premier şi preşedinte de partid, are şi el vreun merit în asta. Şi a mai trădat nişte idealuri când a reuşit să piardă alegerile prezidenţiale, în ciuda tuturor caselor de pariuri ori de sondare a opiniei publice.

Căderea regimului Băsescu se dovedeşte pe zi ce trece a fi căderea regimurilor Băsescu-Ponta, regimuri legate prin fire văzute şi nevăzute de tip Maior, Ghiţă, Udrea şi altele. Cred că Ponta ar fi vrut să poată fugi după pierderea alegerilor, atât din scaunul de premier, cât şi din cel de la partid. Nu a fost lăsat însă, pentru că mulţi se simt încă protejaţi câtă vreme Ponta reprezintă un pol de putere. DNA a ajuns însă în familia lui Ponta, i-a luat deocamdată cumnatul, dar ar fi de-a dreptul tragic pentru el să-şi vadă la parchetul anticorupţie mama de 72 de ani ori sora şi fosta soţie. Ar fi poate cel mai urât sfârşit pentru Victor Ponta, mai urât chiar decât al lui Băsescu şi Udrea.

Dacă Victor Ponta a fost o creaţie a serviciilor este foarte grav. Dacă Victor Ponta, devenit între timp un politician pe picioarele lui, va fi eliminat de servicii, este şi mai grav. Elena Udrea vorbeşte în jurnalul ei şi în denunţul de la DNA despre modul în care fostul şef al SRI s-a implicat în campania lui Ponta, iar adjunctul Coldea l-a susţinut pe Iohannis. Înţelegem printre rânduri că Maior şi ai lui voiau să îl scoată pe Iohannis incompatibil în plină campanie, pentru ca Ponta să intre cu Udrea în turul al doilea şi regimul mafiot să continue, după rocadă. Şi Coldea ar fi împiedicat asta, prin convingerea judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, să nu dea un verdict în dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis, înainte de alegeri. Iar un anume Hellvig era mesagerul dintre Coldea şi Iohannis, iar acum a fost răsplătit cu funcţia de şef al SRI, cu care observ că sunt de acord toţi acoperiţii din parlament.

Că avem o clasă politică mizerabilă, coruptă şi incompetentă nu mai e demult un secret. Că aceasta este manipulată de oameni din servicii secrete este mult mai grav, iar societatea civilă este incapabilă de reacţioneze la derapaje. Politicienii tac de frică, cu excepţia Elenei Udrea care vorbeşte de frică. Oare cum va reacţiona Ponta, când îşi va vedea sfârşitul?

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: