Cum văd primarii alegerile din PDL Gorj

Dan Vâlceanu pare a fi singura opţiune a PDL Gorj pentru mandatul de preşedinte al filialei. Ion Bârcă, primarul de la Turburea, s-a răzgândit şi nu mai candidează, mai ales că are doar susţinerea celor plecaţi din partid.

Primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman,  și-a anunțat candidatura pentru funcție de vicepreședinte și speră să facă echipă cu Dan Vâlceanu. „Eu am anticipat că va fi o singură candidatură, pentru că a domnului Bârcă a fost așa, pentru deliciul presei, și am spus că nu se va concretiza. Se poate înscrie orice membru de partid. Eu îl susțin pe domnul Dan Vâlceanu și cred că vom face echipă, pentru că și eu o să candidez pentru funcția de vicepreședinte în echipa lui Dan Vâlceanu. Eu cred că tinerețea noastră și echipa pe care o să o formăm va duce la creșterea organizației de la Gorj în sondaje, în popularitate, iar la următoarele alegeri sperăm să facem cea mai bună figură politică în Gorj”, a precizat Liviu Cotojman, primarul din comuna Roșia de Amaradia.

Bilea: Ar fi bine să fie mai mulți candidați

Deși declară că-l va susține pe Dan Vâlceanu, primarul din comuna Bolboși, Gheorghe Bilea, ar vrea să fie mai mulți candidați, însă nu știe să-și mai fi arătat cineva dorința de a se înscrie la alegerile pentru conducerea Partidului Democrat Liberal. Și primarii din Licurici și Dănești sunt alături de Dan Vâlceanu pentru a câștiga alegerile, însă nu exclud și alte candidaturi. „Eu fac parte din echipa domnului Dan Vâlceanu și nici nu mai cunosc pe altcineva care să vrea să candideze, nu m-a contactat nimeni. Ar fi bine să candideze mai mulți ca să avem de unde să facem selecția, o selecție bună patru partid, dar nu așa de dragul de a obține o funcție la partid fără să nu fi muncit”, a spus primarul din Bolboşi.

Bârcă: Să candideze singur, ca Ceaușescu

Ion Bârcă, primarul din comuna Turburea, nu vrea să se mai implice în treburile partidului. „Cum să-l susțin pe Dan Vâlceanu sau să propun pe altcineva când eu  nici nu fac parte din delegație?  Este un lucru bun, că  nu are rost eu și partidul Democrat Libera să ne mai încurcăm. Nu am fost cu ei în alegerile parlamentare și nici nu voi mai fi cu ei. Nu are rost să se bazeze pe mine sau eu pe ei. Până la urmă e bine să candideze Dan Vâlceanu de unul singur, așa cum a candidat Ceaușescu”, a precizat Ion Bârcă.

Bălu nu știe dacă mai este sau nu în PDL

Pe lista neagră a conducerii Partidului Democrat Liberal este și Dănuț Bălu, primarul din Comuna Fărcășești, care nici măcar nu știe dacă mai este sau nu în PDL. Cert este un singur lucru, că de când a fost exclus de Ion Cupă nu a mai fost convocat la nicio ședință, iar organizația de la Fărcășești are un alt președinte. „Eu nu mai sunt în PDL. Nu mai sunt nici președinte la organizație, nu mai sunt nici convocat. Eu sunt exclus de domnul Cupă, apoi m-au anunţat că acea decizie a fost nulă. Eu cred că nu mai sunt dacă nici la ședințe nu mai sunt convocat. De când m-au exclus nu am fost la nicio întâlnire”, a precizat Dănuț Bălu.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: