Cum vede Manta conflictul dintre Romanescu şi Vîlceanu

Fostul liberal Pantelimon Manta, omul care îl cunoaşte foarte bine pe primarul Marcel Romanescu, a comentat la Radio Infinit neînţelegerile care au apărut între acesta şi preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu. Manta nu crede că între cei doi este o prăpastie aşa de mare, dar admite că pot fi nişte resentimente din trecut, făcând referire la faptul că Romanescu nu a fost lăsat să candideze în 2016, ci abia la parţialele din 2017.

Reporter: Sunt tot felul de discuţii în spaţiul public, cu privire la cât de mult l-a ajutat sau nu PNL pe Romanescu să devină primar. Cum vedeţi asta?

Pantelimon Manta: Eu cred că nici Marcel Romanescu nu poate forţa foarte mult nota. Eu am spus de multe ori că el a câştigat alegerile, nu Partidul Naţional Liberal, dar cu toate astea el nu poate face abstracţie de faptul că are în spate un partid puternic. Este principalul partid de opoziţie din România cu şanse reale la viitoarele alegeri de a participa la formarea unui guvern. Pe de altă parte, nici Vîlceanu nu trebuie să încerce să îi impună un anumit demers politic în ceea ce priveşte conducerea administrativă a primăriei. Şi din acest punct de vedere, nu pot să spun că Vîlceanu a forţat nota, eu l-am criticat suficient pe Vîlceanu pentru modul în care a acţionat în 2016, dar în evoluţia ulterioară nu a arătat, cel puţin public, o atitudine ostilă lui Marcel Romanescu.

Reporter: Nu credeţi că există un conflict între cei doi?

Pantelimon Manta: Probabil că există în spatele uşilor închise nişte resentimente care uneori mai răbufnesc şi public, dar ele nu au îmbrăcat o formă evidentă şi agresivă.

Reporter: Mai apar şi informaţii lansate de Eduard Lădaru, cum că Romanescu ar forţa o excludere din Partidul Naţional Liberal, că ar fi negociat o trecere la PSD.

Pantelimon Manta: Marcel Romanescu, chiar dacă e tânăr, nu este foarte tânăr. Nici în politică, nici în viaţă. E undeva la jumătatea vârstei şi are şi suficientă experienţă politică, administrativă, socială, umană. Nu cred că forţează nota aşa de repede şi peste noapte. Astea sunt atitudini publice, politice. Nu iau informaţia de bună. Nici nu exclud un astfel de gest, dar el s-ar putea materializa numai în măsura în care s-ar adânci prăpastia între el şi PNL şi mai ales între Marcel Romanescu şi Vîlceanu şi probabil după o îndelungă analiză.

Vizualizări: 694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: