Morega: PSD şi ALDE să nu confunde CEO cu propria lor moşie

Sorinel Boza nu pleacă prea curând de la CE Oltenia. Cel puţin asta susţine Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analize şi Investigaţii Publice şi Politice, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa şefului companiei energetice. În schimb, Morega s-a arătat revoltat de politica ALDE care şi-ar fi impus numeroşi oameni la CE Oltenia. L-a dat exemplu pe Cătălin Stănculescu, directorul Direcţiei Energie. „Cupă (n.r. Ion Cupă, şeful ALDE Gorj) a intrat pur şi simplu cu bocancii în CEO”, susţine Morega.

Reporter: Cum comentaţi zvonul că directorul general al CE Oltenia ar pleca la Transelectrica?

Dan Ilie Morega: Eu am avut o discuţie telefonică cu domnul Boza, cu plecarea la Transelectrica. Nu pleacă la Transelectrica, pentru că vrea să ducă la îndeplinire tot programul de la CEO. Şi eu zic că este primul om care nu este gorjean şi care s-a implicat foarte serios şi a implicat tot felul de mijloace de negociere. S-a ridicat la nivelul celor de sus, ca să negocieze la nivel de Bucureşti sau la nivel de parteneri egali. Să negocieze diverse contracte până la nivelul de jos, al muncitorilor, al muncitorilor necalificaţi, cu sindicatele chiar. Şi văd că a reuşit să creeze oarecum o atmosferă lucrativă, chiar dacă mai există anumite convulsii care sunt inerente. Nu poţi să mulţumeşti 13.000 şi ceva de salariaţi. Şi să nu uităm că disponibilizările nu au fost acelea care s-au prevăzut. Nici anul trecut, nici anul acesta. Până la urmă, trebuie să aplicăm zicala. O fi cum o fi Boza, dar haideţi să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Se pare că, în ultima perioadă, presa a devenit ostilă.

Rep.: Cât de implicat este politicul la CE Oltenia?

D.I.M.: Din nefericire, foarte mulţi oameni politici, şi în primul rând aş vrea să atrag atenţia celor de la Craiova, de la ALDE, Ion Cupă, care a intrat pur şi simplu cu bocancii în CEO.

Rep.: Ce vreţi să spuneţi prin această afirmaţie?

D.I.M.: Directorul pe care îl are la sectorul energetic, ca director general adjunct pe problemele energetice, Stănculescu, este un om care nu aduce un plus la această căruţă la care trebuie să tragă, destul de grea, şi care se numeşte CEO. Băiatul se ocupă mai mult cu alte lucruri, mai puţin interesate de strategii, de dezvoltare. Şi mulţi alţii care au venit pe filiera ALDE. Atrag atenţia foarte serios PSD şi ALDE să nu confunde ca propria lor moşie o companie de interes naţional şi o companie vitală pentru gorjeni.  

Vizualizări: 645

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: