Mihai Weber: E conştient şi Cârciumaru că nu poate să rămână aşa până la adânci bătrâneţi

Deputatul Mihai Weber reacţionează după ce s-a vehiculat că Florin Cârciumaru ar putea chiar să candideze pentru postul de primar la Târgu Jiu în 2020 şi nu din partea PSD. Weber susţine că senatorul nu va pleca din partid şi, mai mult decât atât, va rămâne în conducere şi după ce va preda ştafeta.

Reporter: Care este relaţia dumneavoastră cu Florin Cârciumaru?

Mihai Weber: Florin Cârciumaru este cel care m-a sprijinit pentru a fi alături şi în conducerea organizaţiei şi pentru a continua. Între mine, vă spun sincer, şi Florin Cârciumaru, n-am avut discuţii, ci discuţii constructive. Suntem acolo, am făcut o echipă la Bucureşti. Eu am fost un susţinător al lui Cosmin Popescu să preia organizaţia de la Gorj, să candideze. Cum ştiam că vor fi alegeri în 2018, 2020 sau când vor fi, am zis: «Cosmin, e foarte important să fim o echipă. Important e ca această echipă să funcţioneze, pentru că nu poţi de unul singur!» Cosmin Popescu a spus că mai potrivit ar fi să merg eu. Asta nu înseamnă că este un transfer de putere brusc.

Rep.: Ne aflăm în faţa unei scindări a PSD. Se împart oamenii între Florin Cârciumaru şi Mihai Weber?

M.W.: Nu e o scindare. Nu s-a pus problema municipiului să fie de partea lui Florin Cârciumaru sau a lui Mihai Weber. Nimeni nu contestă activitatea lui Cârciumaru. El are un bazin în Târgu Jiu, unde a activat ca primar. Ar fi absurd că nu reprezintă nimic şi că nu a făcut. Trebuie ca Florin Cârciumaru să fie alături de viitoarea echipă. Indiferent cine va fi.

Rep.: S-a zvonit că Florin Cârciumaru ar putea pleca din partid şi chiar să candideze din nou. Cum comentaţi?

M.W.: Sub nicio formă nu va pleca. Este şi a fost membru PSD, senator al României pornit din Gorj. Sunt subiecte care mai creează anumită căldură în diverse medii, dar nu, nu va pleca din PSD. Florin Cârciumaru va rămâne în echipa de conducere a partidului. Va fi cel puţin vicepreşedinte al organizaţiei. E normal să fie aşa.

Rep.: Aţi avut discuţii mai tensionate cu Florin Cârciumaru? A transmis mesaje mai tăioase în ultima perioadă. Este deranjat că se retrage?

M.W.: Şi Florin Cârciumaru, când a venit la conducerea partidului, tot aşa, au fost alegeri şi a înlocuit pe cineva. E conştient şi Florin Cârciumaru că nu poate merge la infinit aşa ca orice alt om. Este un mandat de primar, parlamentar de patru ani, nu poţi spune că rămâi aşa până la adânci bătrâneţi. Este normal să faci un pas lateral, atunci când consideri. Domnul Cârciumaru are o vârstă, o experienţă pe care să o fructificăm toţi. E cel mai elegant mod cum a procedat Florin Cârciumaru. Când a spus că e timpul să facă un pas lateral.

Rep.: Care este atmosfera în partid? Au mai fost discuţii despre această predare de ştafetă?

M.W.: Faptul că există discuţii înseamnă că e organizaţie dinamică. Trebuie să ne adaptăm.

Vizualizări: 900

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: