Daviţoiu (PMP): Au plecat doi-trei rătăciţi

Lovitură pentru Partidul Mişcarea Populară, unde liderul de la tineret, Gabriel Popa, a anunţat că a plecat la PSD cu toate organizaţiile din ţară. Preşedintele PMP Gorj, Nicolae Daviţoiu, susţine că nu este adevărat, ci că ar fi plecat doar Popa şi încă doi-trei rătăciţi. Daviţoiu a vorbit într-un interviu la Radio Infinit şi despre semnăturile strânse de PMP pentru a susţine revenirea la sistemul de vot în două tururi pentru alegerea primarilor.

Reporter: Fostul preşedinte de la tineretul PMP a anunţat plecări masive din partid. Cum vedeţi asta?

Nicolae Daviţoiu: Nu a plecat decât Gabi Popa, care mai demult nutrea acest sentiment, pentru că nu i s-a oferit ce a cerut el. Cred că în afară de el şi de vreo doi-trei rătăciţi de prin ţară, eu nu ştiu să fi plecat cineva. Cel puţin de la noi, de la Gorj, nu a plecat niciunul de la tineret la PSD.

Reporter: Deci nu sunt plecări masive de la PMP la PSD.

Nicolae Daviţoiu: Nu, este doar o glumă proastă, dar destul de reuşită. Şi alţii care au plecat de la alte partide au spus că iau cu ei jumătate din organizaţie şi până la urmă s-a dovedit că au plecat unul-doi oameni. În acest caz nu a plecat nicio organizaţie, nici jumătate din Biroul Naţional de la tineret. A plecat doar Gabi Popa, care a făcut o referire în general, nu a nominalizat niciun alt plecat.

Reporter: Cum merge acţiunea de strângere de semnături pentru a se reveni la alegerea primarilor în două tururi?

Nicolae Daviţoiu: Deocamdată merge destul de bine, este bine receptată acţiunea, neaşteptat de bine. Oamenii şi-au dat seama de problemele generate de alegerea primarilor într-un singur tur.

Reporter: Câte semnături trebuie să strângeţi în Gorj?

Nicolae Daviţoiu: Noi avem un target de 17.000 de semnături, de care noi o să ne apropiem într-o săptămână. După aceea o să vedem cum facem să adunăm o mie - două de semnături în plus.

Reporter: Credeţi că va avea finalitate acest demers, câtă vreme PSD şi ALDE au votat pentru un singur tur?

Nicolae Daviţoiu: Scopul urmărit de noi este să strângem un milion de semnături. Se depun la parlament, iar parlamentul este obligat să ia în calcul această iniţiativă, mai ales că se bucură de o foarte bună aderenţă în rândul cetăţenilor.

Vizualizări: 956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: