Cumnatul lui Ponta rămâne în arest

Omul de afaceri Iulian Herțanu, cunoscut în ultima vreme mai mult prin prisma faptului că este căsătorit cu sora premierului Victor Ponta, rămâne în arest preventiv. El a contestat mandatul de 30 de zile emis pe numele său, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins la sfârşitul săptămânii trecute contestaţia şi, ca urmare, va rămâne după gratii, fiind foarte posibil ca anchetatorii să ceară luna aceasta o prelungire a mandatului respectiv.

Herţanu este după gratii din 19 martie, fiind acuzat alături de un alt afacerist, de deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală. Pentru prima acuzaţie prejudiciul ar fi de 7,8 milioane lei, iar în cazul evaziunii valoarea taxelor şi impozitelor neachitate la bugetul de stat care nu îi ajunge lui Ponta pentru autostrăzi, salarii, etc. este de 2,5 milioane lei. În acest dosar a fost audiată joia trecută, ca martor, şi sora premierului, Alexandra Herţanu, ea declarând pe Facebook că s-a dus de bună voie la DNA, pentru a ridica nişte hard-disk-uri de calculator, ocazie cu care procurorii au întrebat-o dacă e de acord să fie audiată.

Procurorii DNA îi anchetează în acest dosar şi pe alţi politicieni, printre care deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma, dar şi pe tatăl celui din urmă, Mircea Cosma, şeful Consiliului Judeţean Prahova, toţi fiind sub control judiciar. Ei sunt acuzaţi că au făcut presiuni pentru ca firma lui Herţanu să primească lucrările de canalizare la Comarnic, lucrări care nu sunt gata nici în prezent, dar care trebuiau finalizate de doi ani şi care sunt finanţate din fonduri europene.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: