Cumpănaşu: „Mi-aş dori ca Theo să continue cu Energia”

Theo Evans are deja doi ani la Energia Rovinari şi rezultate destul de bune, dar conducerea clubului încă nu i-a propus o prelungire de contract. Chiar dacă în privinţa jocului echipei mai are contestatari, americanul are totuşi meritul de a fi  creat o mare emulaţie în jurul echipei şi de a fi adus tinerii la baschet prin acţiunile sale dedicate suporterilor.

Baschetbaliştii de la Energia au intrat în vacanţă odată cu turneul play-out de la Cluj. Clasaţi pe locul zece la final de sezon 2009-2010, gorjenii se pot lăuda cu îndeplinirea obiectivului chiar dacă n-au prins turneul play-off. Preşedintele secţiei, Dan Cumpănaşu, a explicat că la început de sezon obiectivul nu era turneul celor mai buni, ci evitarea retrogradării. „În ediţia de campionat care se încheie play-off-ul nu a fost un obiectiv asumat la început, ci doar s-a vorbit de el la începutul returului când echipa s-a întărit. Au fost anumite dorinţe de a-l atinge, dar nu ne-am asumat un astfel de obiectiv”, a explicat preşedintele, reamintind că la debutul sezonului Energia avea un lot subţire care nu permitea astfel de obiective.

Transferurile din iarnă, în special revenirea lui Darby, au adus şi speranţele că s-ar putea obţine mai mult. Din păcate Energia nu a putut păstra ritmul bun din tur şi a cedat în meciuri considerate uşoare.

Evans, liber de contract pe 31 mai

La momentul respectiv au fost voci care l-au contestat pe Evans, dar conducerea a recunoscut că lotul nu se putea omogeniza atât de repede având în vedere faptul că vacanţa a fost foarte scurtă. Acum Energia are posibilitatea de a rezolva mai devreme problema antrenorului, făcând o ofertă fostului tehnician al cărui contract expiră la 31 mai, la fel ca şi cele ale majorităţii baschetbaliştilor. „Theo Evans este liber după data de 31 mai în condiţiile în care noi nu îi propunem o prelungire sau nu ne înţelegem cu el măcar pentru nişte termene în care să-i facem o ofertă. Dacă nu i se face o ofertă este liber să îşi găsească o altă echipă”, a explicat preşedintele Cumpănaşu,  recunoscând că nu este în măsură să decidă singur dacă va fi păstrat antrenorul. „În momentul de faţă eu nu pot să spun dacă Theo Evans va continua la Târgu Jiu sau nu, pentru că membrii Asociaţiei Sportive se vor întâlni până la finalul acestei luni şi vor hotărî în ce parametri putem discuta şi cu ce buget vom aborda ediţia viitoare de campionat. Deocamdată nu pot spune nimic clar”.

Pentru că a avut o colaborare bună cu antrenorul american şi e mulţumit de cum a mers echipa cu Evans pe bancă, Cumpănaşu este de părere că ar trebui continuată colaborarea cu el: „Sincer mi-aş dori ca Theo să continue cu Energia, pentru că în cei doi ani de zile a arătat că are experienţă, dar şi pentru că nu e nici un antrenor foarte scump. Dar asta e situaţia şi nu depinde în mod special de mine”.

„Sunt şanse ca Theo să plece înapoi în America fără să primească un răspuns cu privire la prelungirea contractului cu Energia. Există această posibilitate la fel ca şi anul trecut, dar atunci ne-am înţeles la anumite termene în care i-am dat un răspuns”.

Dan Cumpănaşu – preşedinte Energia Rovinari

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: