Cupă, noul Ion din fruntea PDL Gorj

Ziua de ieri i-a purtat noroc proaspătului deputat Ion Cupă, care, de acum încolo, va conduce destinele filialei judeţene a PDL Gorj. După Ionel Manţog şi Ion Ruşeţ, parlamentarul este cel de-al treilea Ion din fruntea organizaţiei, el având dificila misiune de a o reface şi a o readuce măcar în apropierea scorurilor înregistrate în vremea primului Ion.

Ion Cupă a participat ieri la o şedinţă la Bucureşti cu Vasile Blaga, dar şi cu alţi şefi ai PDL, gen Gheorghe Flutur, Mihai Stănişoară sau Cezar Preda. Deputatul nu a mers singur la întâlnirea cu greii partidului, ci împreună cu ceilalţi candidaţi din toamnă ai filialei, inclusiv fostul senator Ion Ruşeţ, care, de la începutul săptămânii, a decis să rămână un simplu membru al organizaţiei. Deputatul are misiunea de-ai strânge pe toţi membrii partidului în jurul său, el urmând să-şi intre în pâine de săptămâna viitoare.

Cupă afirmă că după ce va fi validat oficial în funcţia de preşedinte interimar, filiala Gorj a PDL va fi condusă de un  Comitet de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor, care va include candidaţi la alegerile parlamentare din toamnă, dar şi reprezentanţi ai aleşilor locali şi judeţeni. Validarea se va produce în şedinţa de săptămâna viitoare a Biroului Permanent Naţional al PDL. „Voi avea discuţii cu toţi cei care am participat la întâlnirea de la Bucureşti şi voi încerca să stabilim nişte criterii în baza cărora să refacem organizaţia”, a menţionat Cupă.

Noul preşedinte interimar al PDL Gorj a fost în ultimii ani şef al Direcţiei Finanţelor Publice Gorj, după ce, anterior, fusese în aceeaşi funcţie de conducere în judeţul Mehedinţi. În anii 2003-2004, Ion Cupă a fost şef al organizaţiei de tineret a PDL Mehedinţi, din anul 2005 el conducând Direcţia Finanţelor Publice din acest judeţ, până în anul 2010, când a preluat şefia de la Gorj a instituţiei respective.

Ion Cupă nu a mai făcut politică la vreun alt partid şi nici nu a mai ocupat vreo funcţie de conducere în cadrul PDL Gorj până în prezent. El a fost ales deputat pe Colegiul 1 Tismana – Bumbeşti Jiu, după redistribuirea voturilor, pe acelaşi colegiu, după redistribuire, ieşind deputat şi reprezentantul PP-DD Răzvan Rotaru.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: