Cupa României la nivel de judeţe, în impas

AJF-urile din judeţe au o misiune dificilă în perioada de vară. Pe lângă desemnarea campioanelor din fiecare judeţ, acestea vor fi nevoite să găsească modalitatea de a anunţa şi câştigătoarea Cupei României la nivel de judeţ.

Pentru desemnarea reprezentantei județene în Cupa României, faza națională, ediția 2020/2021, AJF-urile nu au primit, momentan, din partea FRF un termen până la care trebuie să o anunțe. În aceste condiţii, meciurile din Cupa României s-ar putea juca după ce se va relua campionatul viitor, dar rămâne de văzut care va data limită stabilită de federaţie.

Chiar dacă s-a stabilit că echipele pot începe antrenamentele dacă respectă anumite norme, Guvernul este cel care hotărăște, după discuția cu Federația Română de Fotbal, care sunt cerințele pe care AJF-urile şi cluburile trebuie să le îndeplinească pentru ca un campionat să se poată disputa.  FRF își dorește ca ierarhiile finale să fie prezentate după disputarea meciurilor și nu ”înghețarea” sezonului, dar în funcție de zona țării și de efectele coronavirusului, AJF-urile sunt cele care decid cum finalizează stagiunea. Scenariul optimist ar fi să se joace la finalul lunii iunie, sau la începutul lunii iulie dar dacă nu se va reuși acest lucru, AJF-urile pot decide, dacă îngheață clasamentul sau anulează campionatul actual.

Barajele de promovare stabilite în luna februarie vor fi anulate, federația urmând a stabili, printr-o nouă tragere la sorți, 14 mini-grupe de câte trei echipe campioane județene. Cele 14 câștigătoare ale noilor baraje vor promova în Liga 3, însă și multe dintre echipele clasate pe locul 2 în mini-grupe au șansa să ajungă în cel de-al treilea eșalon, pentru a completa locurile rămase vacante.

Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: