Curăţenia de primăvară este în toi la Câlnic

Luna curăţeniei este în plină desfăşurare în comuna Câlnic. Atât autorităţile locale, cât şi cetăţenii sunt implicaţi în activitatea de salubrizare şi igienizare a comunei. În timp ce repararea şi întreţinerea străzilor, a drumurilor comunale, a podurilor, podeţelor, curăţarea şi amenajarea şanţurilor sunt acţiuni prioritare pentru autorităţi, localnicii se preocupă de curăţarea şi întreţinerea şanţurilor, rigolelor şi podeţelor aferente proprietăţii. Deşi oamenii par să conştientizeze că au şi obligaţii, nu numai drepturi, administraţia locală îi avertizează să nu arunce gunoaiele în locuri nepermise.

Vremea bună i-a scos pe gorjenii din Câlnic la curăţenia de primăvară. În toate satele comunei oamenii au început să-şi vopsească gardurile şi pomii. Primarul Dumitru Vulpe a precizat că cetăţenii s-au implicat în acţiunile de curăţire a rigolelor şi şanţurilor. „Odată ce vremea s-a îmbunătăţit am reluat curăţenia de primăvară. Toaletăm arborii, vopsim trotuarele şi curăţim rigolele cu ajutorul cetăţenilor. Oamenii sunt gospodari şi ştiu că trebuie să-şi facă fiecare curăţenie în faţa porţii, mai ales că vin sărbătorile pascale. În toate satele din comună se desfăşoară acţiuni de salubrizare şi igienizare”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Spaţiile verzi din centrul comunei sunt igienizate de angajaţii primăriei şi de beneficiarii ajutorului social. În sarcina autorităţilor locale intră şi întreţinerea în bună stare a construcţiilor existente, repararea şi zugrăvirea periodică a acestora; curăţenia şi salubrizarea digurilor şi a malurilor, a cursurilor de apă, asanarea terenurilor insalubre şi prevenirea poluării apelor;

precum şi prevenirea poluării accidentale a mediului sau a surselor şi cursurilor de apă, prin depozitarea necontrolată a deşeurilor de către agenţii economici sau de către cetăţeni. De asemenea, cetăţenii sunt obligaţi să depoziteze reziduurile menajere şi gunoaiele numai în locurile special amenajate de autorităţile administraţiei publice locale; precum şi să păstreze curăţenia pe arterele de circulaţie şi în locurile publice.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: