Toamna se numără investițiile într-o localitate din Gorj

Odată cu venirea toamnei se numără și investițiile realizate într-o comună din Gorj. Agenda autorităților locale din comuna Bălești este plină cu proiecte finalizate, fie cu bani europeni, fie cu fonduri de la bugetul local.

Cu bani europeni, cele două cămine din satele Rasova și Stolojani au fost reabilitate. Clădirile care pe vremuri funcționau au fost lăsate în paragină.

Căminul cultural din satul Stolojani nu a mai fost deschis de aproximativ 10 ani, iar pe cel de la Rasova a fost lacătul pus aproximativ două decenii.

Fiecare cămin are o capacitate de aproximativ 100 de persoane și sunt realizate după standardele europene, având o valoare de 400.000 de euro.

Acestea nu sunt singurele investiții cu care se pot mândri autoritățile locale din comuna Bălești. ”Am reușit să finalizăm și extinderea sistemului de canalizare de pe linia 2 Bălești pe o distanță de 200 de metri în valoare de 70.000 de lei, dar este gata și extinderea la sistemul de canalizare din satul Tămășeștii de Jos pe o distanță de 500 de metri care a costat 130.000 de lei. Ambele investiții au fost realizate cu bani de la bugetul local”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul din comuna Bălești.

A fost finalizat și centrul social din satul Cornești, odată cu reabilitarea unei clădiri în care a funcționat în trecut primăria Cornești pe care s-a pus lacătul în momentul când s-a făcut reorganizarea teritorială. Și această investiție a fost realizată tot pe fonduri europene și a costat aproximativ 300.000 de euro.

În această locație va funcționa un centru pentru îngrijirea bătrânilor.

Galerie foto



Vizualizări: 1,147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: