Curtea de conturi „în vizită” la Grupul Şcolar Peştişani

Curtea de Conturi verifică, de câteva zile, modul în care au fost cheltuiţi banii de la bugetul Grupului Şcolar Industrial „Constantin Brâncuşi” Peştişani. Instituţia de control a ajuns la Peştişani în urma unor sesizări cu privire la lipsa unor bani din gestiune. Dacă lipsa banilor nu poate fi dovedită până la finalizarea controlului, lipsa unor calorifere în valoare de peste 5000 de lei reiese din declaraţiile contabilului şcolii şi primarului localităţii.

Sistemul de încălzire de la Grupul Şcolar Industrial „Constantin Brâncuşi” Peştişani a fost înlocuit anul trecut. Jumătate din caloriferele ce în urmă cu un an de zile erau folosite pentru încălzirea şcolii au dispărut şi nimeni nu poate da nicio explicaţie despre unde ar putea fi.

Caloriferele au ajuns la fier vechi

Florin Pavel, primarul comunei Peştişani, spune că nu a încasat bani decât pentru 2000 de elemenţi iar conducerea şcolii susţine că în unitate au fost 5000 de elemenţi. Unde sunt banii pentru cei 3000 de elemenţi- O întrebare firească ce vine după declaraţia contabilei liceului, Valeria Pigui.

„Au fost câte două-trei calorifere în sală, în jur de 5000 de elemenţi în total. După modernizarea şcolii, au fost schimbate şi predate autorităţilor locale pentru că unitatea se află în subordinea primăriei”, spune Valeria Pigui, contabilul şcolii.

Florin Pavel, primarul comunei Peştişani are o altă variantă. „Anul trecut am primit caloriferele pe inventar şi le-am vândut unei firme de fier vechi în schimbul sumei de 5300 de lei. Au fost circa 2000 de elemenţi”, susţine acesta.

Surse din interiorul şcolii susţin că directorul instituţiei, Constantin Logăscu, a valorificat cei 3000 de elemenţi. Cu un simplu calcul putem aprecia că pentru aceştia s-au încasat circa 70 de milioane de lei vechi. Aceleaşi surse spun că o parte din vechile paturi din căminul şcolii, care erau din fier au dispărut. Conducerea şcolii spune însă că paturile nu mai sunt din cauză că au fost folosite pentru grilaje la ateliere şi rafturi la cantină. 

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: