Cutiile poştale, vandalizate de cetăţeni

Cutiile poştale din judeţul Gorj sunt deseori transformate în coşuri de gunoi sau sunt pur şi simplu distruse de cetăţeni. Conducerea Poştei Române, filiala Gorj, susţine că se confruntă zilnic cu astfel de probleme şi că le este foarte greu să facă faţă abuzurilor împotriva cutiilor poştale.

Cele aproximativ 100 de cutii poştale câte există pe raza judeţului Gorj sunt supuse aproape zilnic unui tratament neadecvat din partea cetăţenilor. Aceste sunt practic vandalizate sau transformate în coşuri de gunoi şi multe dintre ele nu mai pot fi utilizabile până la o nouă reparaţie. „Într-adevăr ne confruntăm deseori cu un comportament necuvenit din partea cetăţenilor în ceea ce priveşte cutiile poştale. Noi încercăm pe cât putem ca numărul acestor cutii vandalizate să fie din ce în ce mai mic însă ne este foarte greu”, a declarat Anca Purcărea, directoarea Poştei Române, filiala Gorj.

Chiar dacă aceste cutii poştale sunt dispersate pe toată raza judeţului Gorj, situaţia cutiilor vandalizate este mai pregnantă la nivelul oraşului Târgu Jiu. „În localităţile rurale sunt mai puţine cazuri de acest gen însă în Târgu Jiu, mai ales în zonele periferice, ne confruntăm des cu situaţii în care rup uşiţele, desenează pe ele, lipesc afişe sau şterg vopseaua”, a declarat Anca Purcărea. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât cei care săvârşesc astfel de lucruri rămân nepedepsiţi pentru că poliţiei îi este foarte greu să îi identifice  pe făptuitori. Acestea sunt distruse mai mult pe timp de noapte şi deşi există patrule care defilează până în prezent nu a fost identificat niciun agresor. „Chiar săptămâna trecută ne-am confruntat cu două cazuri de acest gen, unul lângă liceul nr.2 şi altul lângă facultatea de inginerie, unde la cea de la nr.2 i-au rupt uşiţa pe care se introduc scrisorile iar pe cea de lângă facultate au lipit afişe. Noi am mers la faţa locului şi le-am revopsit, le-am repus în funcţiune aşa cum facem de fiecare dată când întâlnim astfel de cazuri”, a declarat Anca Purcărea.

Dacă ar fi să judecăm după locurile în care se întâlnesc astfel de cazuri am putea spune că tinerii sunt cei care săvârşesc astfel de acţiuni având în vedere că lor le este mult mai practic să folosească mail-ul sau messenger-ul pentru a transmite mesaje.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: