Dacă exagerați, s-ar putea să ne prindem

Gorjul a fost vizitat în ultimele săptămâni de trei miniștri și mai urmează doi în viitorul apropiat. Gorjul nu este însă o excepție pe harta țării. Miniștrii din guvernul Dăncilă stau de câteva săptămâni mai mult în teren decât în birouri. Merg prin toate județele și promit. Vrei să auzi cuvântul magic “autostradă”? Nicio problemă, vine Cuc, îți arată o hartă, îți spune repede, ca la alba-neagra, că sunt bani, că e licitația pe site, că face el într-un an ce au mințit ailalți în 30.

Vrei să auzi că în spitale e rău, dar că va fi mai bine? Nicio problemă, vine ministrul Sorina Pintea, face noaptea un control în spital și spune că rezolvă tot. Doar că de schimbat nu se schimbă nimic.

Vreți să știți ce a promis Cuc în ultimele săptămâni? La Tulcea și la Brăila a vorbit de un pod suspendat peste Dunăre, despre drumurile expres Brăila- Tulcea, Buzău - Brăila, Focşani - Brăila și Brăila - Galaţi. Acuș-acuș urmează licitațiile. A dat puțin și în Comisia Europeană, căreia i-a ciripit cineva că nu ar fi trafic pe podul suspendat și nu ar vrea să finanțeze. Dar nu e problemă, sunt bani. La București a zis că termină magistrala de metrou M5, Eroilor-Drumul Taberei, promisiune făcută de încă vreo zece miniștri înaintea lui. La Giurgiu a promis finalizarea variantei ocolitoare Mihăileşti și a rupt în fața presei contractul firmei care nu și-a făcut treaba până acum. La Târgu Jiu a promis drumul expres până la Craiova, finalizarea variantei de ocolire a municipiului și rezolvarea problemelor care mai sunt pe drumul spre Petroșani. Și campania încă nu a început.

Până la urmă, toți politicienii ne-au umplut cu promisiuni în campaniile electorale. Nu ar fi nimic nou, doar că aștia de la PSD își bat propriile recorduri în materie de gogoși electorale, iar asta s-ar putea să se întoarcă împotriva lor. Pentru că lumea se va prinde că sunt minciuni, dacă le spui tuturor că faci anul ăsta ce nu ai făcut 30 de ani până acum.

Periculos mi se pare însă că actualul guvern lansează pe SICAP licitații pentru toate aceste gogoși electorale, cu mențiunea că vor fi semnate contractele atunci când va fi găsită sursa de finanțare. Este o noutate, un nou nivel la care a ajuns trombonul politic.

Vor fi patru rânduri de alegeri în 2019 și 2020, fiecare dintre noi avem dreptul la un vot și important este să mergem la urne. Indiferent ce partid va câștiga, bine ar fi să votăm cu toții, pentru a nu ne lăsa soarta doar în mâna celor duși la vot de activiștii unor partide.

Vizualizări: 1,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: