Dan Alexa era pregătit să vină la Târgu Jiu

Numit săptămâna trecută manager la  Rapid, antrenorul Dan Alexa nu avea de gând să îşi trimită acasă jucătorii pe perioada suspendării campionatului. Acesta a  efectuat deja trei şedinţe de pregătire cu noua echipă şi era pregătit să vină la Târgu Jiu când s-a anunţat suspendarea campionatului.

Noul antrenor Dan Alexa era gata de debutul pe banca echipei Rapid  la meciul cu ACS Viitorul Târgu Jiu care fusese programat pentru duminică. Suspendarea  campionatului a făcut ca tehnicianul care a  preluat Rapidul miercurea trecută să le acorde jucătorilor rapidişti cîteva zile  libere. Meciurile din etapele următoare au fost anulate de FRF, cel puţin până la finalul lunii martie, dar antrenamentele nu şi rămâne la latitudinea  fiecărei echipe să îşi stabiliească programul  pentru jucători. „Odată cu intrarea României în stare de urgență, cu evoluția evenimentelor, dar și cu prognoza zilelor următoare, am decis să suspendăm antrenamentele, până la o dată ce o vom anunța ulterior. Jucătorii și staff-ul Rapidului vor sta acasă, ceea vă recomandăm și vouă. Vom reveni mult mai puternici, după această perioadă”, au anunţat duminică rapidiştii pe pagina oficială după ce anterior,  directorul tehnic al echipei giuleştene a mărturisit, într-un interviu publicat de site-ul clubului că pauza are şi părţile ei bune. „Pregătisem meciul cu Viitorul Târgu Jiu dar este o decizie naţională, trebuie să mă conformez, îmi doresc să fie de bun augur. Vom vedea la ora jocului. Am timp să implementez echipei filozofia mea de a antrena, îmi doresc să începem bine, pentru că suntem contracronometru, nu mai sunt atât de multe jocuri, iar orice pas greşit poate să ne coste foarte mult şi încercăm ca aceste trei săptămâni să le folosim cu mare atenţie”, a declarat Dan Alexa  înainte de a se decide că nu  se vor  mai efectua nici antrenamente.

Dan Alexa a condus până acum la Rapid trei şedinţe de antrenament și a prezentat impresiile despre lot după ce l-a cunoscut în această scurtă perioadă de timp: „Am întâlnit jucători care au calitate, exact ceea ce ştiam, jucători cu moralul puţin afectat, pentru că ultimele rezultate nu au fost cele dorite şi este normal ca atunci când nu sunt rezultate să fie o atmosferă apăsătoare. Jucătorii sunt angrenaţi în antrenament, sunt serioşi, a venit şi pauza aceasta ce va dura aproximativ trei săptămâni, şi am timp să îi cunosc mai bine şi vom vedea cum vom arăta la prima etapă la Târgu Jiu”.

Înlocuitorul lui Daniel Pancu crede că va avea timp să îşi implementeze mai bine stilul de joc datorită acestei pauze  din  campionat, iar, după reluarea campionatului, Rapid va arăta ca o echipă care luptă la promovare.

Vizualizări: 486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: