Dan Ilie Morega, revoltat pe numirile din noul CS al CE Oltenia: Mizerabil, în bătaie de joc!

Dan Ilie Morega se declară revoltat pe propunerile care s-au făcut pentru Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Președintele Institutului de Investigații și Analize Publice și Politice Gorj este de părere că astfel de oameni nepregătiți nu vor face decât să ducă producătorul de energie în prăpastie. Morega a adăugat, la Radio Infinit, că, în acest ritm, Complexul riscă reorganizarea.

Reporter: Cum vedeți aceste propuneri?

Dan Ilie Morega: De ce nu vorbim și de PNL Turnu-Severin, unde l-a numit pe un individ care lucrează director comercial la SECOM, adică la cel care probabil  aduce apă din Dunăre să aducă la Gorj, și înainte a fost electrician. Este și secretar general al partidului, precum și pe vicepreședintele Constantin Săceanu, care a fost implicat în afaceri cu romii de la Strehaia când a fost director general la RAAN și el este și cunoscut sub numele de groparul RAAN-ului. Iată ce a făcut acest individ care se cheamă ministrul Virgil Popescu, care și-a luat doi de la Mehedinți ca să fie din sistem cu el și doi de la Gorj care nu au nici în clin nici în mânecă. Ce să facă individul ăsta care are o firmă de turism și cifra de afaceri nu a atins nici măcar un miliard de lei vechi? Ce să facă?

Rep.: Unde credeți că vor duce aceste numiri?

D. I. M.: Liberalii nu mai sunt liberali! Liberalii sunt PD-iștii și ei sunt învățați cu ciordeala și să pună tot felul de beneficii personale pentru ei și pentru partid. Din acest punct de vedere, dezavuez în totalitate componența Consiliului de Supraveghere care este un Consiliu de Supraveghere mizerabil, sub orice critică, în bătaie de joc și care va grăbi ducerea pe Apa Sâmbetei pentru că sunt de la Ape cei de la Mehedinți, a Complexului Energetic Oltenia și va intra, în mod categoric, în reorganizare judiciară.

Rep.: Ar trebui să aibă o reacție și managerul companiei, Sorin Boza?

D. I. M.: Văd că managerul societății tace chitic. Nu spune nimic. În ultima perioadă, nici managerul societății nu s-a mai implicat. El și-a făcut prieteni, dar singurul prieten, cel mai bun al lui, este el pentru că e prieten și cu cei care au adus prejudicii companiei și Institutul nostru de Investigații și Analize Publice l-a atenționat să-i schimbe pe unii. Am cerut de atâtea ori să reducă numărul de funcționari care sunt foarte mulți și a adus 80 de pesediști de la Dolj. Păi nu au și ei, frate, termocentrală la Dolj? De ce vin să ia locurile de muncă ale gorjenilor când ei, de fapt, sunt mult mai dezvoltați decât noi. Noi, cu economia care se axează pe Complexul Energetic Oltenia în general, suntem în picaj, în cădere cu 17,8 față de anul trecut așa că mergem drept spre distrugere.

Rep.: Deja liberalii își intră în pâine și la nivel județean...

D. I. M.: Probabil că își intră în pâine, dar într-o pâine proastă care le-o dă să o mănânce minerii și energeticienii și e de proastă calitate și necrescută deloc. Eu am avut o părere foarte bună despre Boza la început, dar părerea aia foarte bună s-a schimbat.

Vizualizări: 4,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: