Florin Cârciumaru: Poate era mult mai bine dacă se mergea cu Tăriceanu

Social-democrații încă nu și-au revenit din șocul eșecului înregistrat la alegerile prezindențiale. Senatorul Florin Cârciumaru este de părere că poate partidul ar fi avut mai multe șanse dacă nu ar fi rupt alianța cu ALDE și l-ar fi susținut pe Călin Popescu Tăriceanu drept candidat la alegerile prezidențiale, și nu pe Viorica Dăncilă care a obținut cel mai mic scor înregistrat de PSD la alegerile prezindențiale din ultimii 30 de ani.

Reporter: Cum comentați acest rezultat? A fost Viorica Dăncilă cea mai bună alegere?

Florin Cârciumaru: Am pierdut cu brio alegerile. Atunci când s-a discutat despre candidatură, trebuia să se analizeze cu simț de răspundere această propunere. Nu s-a gestionat bine deloc alianța cu ALDE și poate că era mult mai bine dacă se mergea cu Tăriceanu în această candidatură. Rămâneam în alianță. Nu pierdeam guvernarea. În urma războiului, sunt foarte mulți viteji.

Rep.: Ce este de făcut acum?

F. C.: Acum s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Purul adevăr n-o să-l știm niciodată. În momentul de față, dacă am pierdut cu diferența la care am pierdut, toți președinții de organizație fac trimitere către candidat. Dacă luăm în calcul rezultatele de la Gorj, Giurgiu, Mehedinți, Teleorman, Olt poți să tragi concluzia că toți membrii PSD s-au implicat. Am reușit să câștigăm. Nici în cele cinci județe nu s-a câștigat la o diferență foarte mare. Ca să pierzi în fiefurile tradiționale ale PSD, în Constanța, Dâmbovița, Buzău, Moldova, să fii perdant și în Oltenia, trebuie să ne dea de gândit că am pierdut municipiul Craiova, municipiul Slatina, municipiul Vâlcea, unde sunt primari PSD. Aceste aspecte trebuie să ne dea de gândit.

Rep.: Ce trebuie să facă acum noua echipă de conducere a PSD?

F. C.: După discuțiile și paradiscuțiile, timp de șase ore, din Comitetul Executiv, unde s-au spus lucruri ortodoxe și neortodoxe între colegii care au condus țara atâția ani în Guvernul PSD, din 2016 până acum, eu cred că au înțeles cu toții ce este de făcut și că această echipă interimară, unde intră și domnul președinte Mihai Weber, are un rol foarte important pentru viitorul partidului, să pregătească foarte atent viitorul congres și să votăm o echipă credibilă care să ducă la câștig PSD în alegerile din 2020, alegerile locale, cât și parlamentare. 

Vizualizări: 2,440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: