Cristian Toader Pasti, despre declinul PSD

Se fac analize și în teritoriu după rezultatul rușinos pe care și l-a trecut în cont candidatul PSD la alegerile prezindențiale. Unul dintre cei mai vocali lideri PSD din Gorj, Cristian Toader Pasti, a comentat scorul scos de Viorica Dăncilă. Social-democratul consideră că decăderea partidului a început de pe vremea când era condus de Liviu Dragnea. Ca să strângă mai multe voturi, PSD avea nevoie de o alianță cu Pro România și ALDE, a mai punctat Cristian Toader Pasti, la Radio Infinit.

Reporter: Cum comentați aceste rezultate?

Cristian Toader Pasti: Dacă dați timpul în urmă și ascultați declarația făcută în nume personal atunci când i-am cerut liderului partidului să facă un pas în lateral, să rezolve problemele în justiție, vă veți da seama că atunci a început declinul unui partid care, la ultimele alegeri parlamentare, luase 46%. Faptul că partidul nu a reușit să se delimiteze de oamenii cu probleme penale, că s-a încercat promovarea a ordonanțe, legi care să modifice legile justiției, faptul că nu am avut un program pentru oamenii din Diaspora și, în toate structurile statului, s-au promovat oameni foarte slab pregătiți profesional, pe criterii că sunt rude. S-a împânzit și la nivel local, și la nivel central cu oameni foarte slab pregătiți.

Rep.: Are cine să-i ia locul Vioricăi Dăncilă? Are PSD alt lider?

C.T.P.: Au fost dați afară din partid oameni care aduceau voturi. Vă dau un singur exemplu: primarul Iașiului, unde acum Iohannis a câștigat zdrobitor. Adică dai afară din partid pe Chirică din al doilea oraș ca mărime din România! Ați văzut cum a fost dat afară primarul din Bacău. Mereu, mereu au fost dați afară oameni care aduc voturi în pungă. Încet, încet, partidul s-a trezit că nu mai are lideri. Înainte, dacă dădeai pe cineva sau plecau, mai rămâneau alții. Acum, practic dacă o dai pe Dăncilă la o parte, nu mai văd lideri de calibru, lideri care să tragă partidul înainte.

Rep.: Trebuie înlocuită Viorica Dăncilă?

C.T.P.: Fără discuții!

Rep: Va fi PSD capabil să aibă un președinte care să-i placă electoratului?

C.T.P.: Va fi capabil, dar nu mai sunt așa oameni care să știi: Pleacă X, vine Y. Acum o să-i caute pe acei lideri de care foarte ușor s-au debarasat. Uitați-vă, prin faptul că s-a înființat Pro România, care, de fapt, este un PSD mai mic, unde foarte mulți oameni de calibru au plecat alături de Victor Ponta, a făcut ca și acel partid să ia un număr însemnat de voturi și de parlamentari de la PSD. Părerea mea, trebuia făcută o politică de alianțe. Chiar a propus cineva Pro România – ALDE – PSD să aibă un candidat comun. Era un lucru foarte bun pentru că singur, PSD, nu poate să strângă mai mult decât a strâns Viorica Dăncilă.

Vizualizări: 3,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: