Dan Ilieş: Vreau să vedem cum putem ridica din nou handbalul

Dan Ilieş este cel care va conduce secţia de handbal a CSM Târgu Jiu, secţie care va avea echipe de junioare pentru mai multe grupe de vârstă, dar şi o echipă de senioare. Alături de şeful secţiei de handbal, ieri a participat activ la selecţa de la Sala Sporturilor şi fostul său coleg de echipă, Andrei Enache, acum antrenor de handbal, cel  se va ocupa de junioarele mari, 3 şi 4, fiind primul antrenor care deja a început marţi activitatea de selecţie.

Reporter:  Va avea  CSM Târgu Jiu şi echipă de senioare la handbal?

Dan Ilieş: O să facem o echipă de Divizia A de handbal fete, pentru a încheia undeva piramida  aceasta de la juniori şi să aibă o finalitate pregătirea grupelor de junioare. Şi astfel vor avea şi junioarele ocazia să vină la sală la meciuri şi să vadă jocuri de Divizia A care le vor motiva.

Rep.: Aţi stabilit deja cine vor fi antrenorii acestor echipe care se vor înfiinţa?

D.I.: Îmi doresc un corp de antrenori profesionişti şi deja am vorbit pentru echipa de senioare cu Liviu Andrieş, iar pe partea de junioare îmi doresc să facem cinci echipe, pentru că aşa avem bugetate cinci grupe de copii şi juniori, trei de fete şi două de băieţi, începând de la un nivel mai mic, nu baby-handbal dar mini-handbal. Sunt mai multe nivele pentru copii, mini-handbal, junioare 4, 3, 2 şi 1, şi apoi ne dorim să avem o finalitate la echipa de Divizia A. Pentru aceste grupe vreau să aducem antrenori aici dintre foştii jucători localnici de handbal, pentru că aşa e normal, ei ştiu cel mai bine ce trebuie făcut, pe lângă faptul că au terminat o facultate de sport mai au şi anii de experienţă de când au jucat, ei sunt cei mai îndreptăţiţi să facă această muncă cu copii. Şi vor fi chiar dintre foştii mei colegi, deja am discutat cu mai mulţi dintre ei, cei care pot şi între timp au terminat şi facultatea de sport, pentru că doar aşa putem să îi angajăm. Fiecare trebuie să aibă grupa lui pentru că aşa e normal pentru că vor fi meciuri în diferite locaţii, unul poate la Craiova şi altul la Slatina şi nu pot să se ocupe de două grupe.

Rep.: Au venit mulţi copii pentru selecţie la handbal?

D.I.: Da, au venit undeva peste 60 de copii chiar din prima zi, dar va fi selecţie  tot timpul, din punctul meu de vedere, dar vom definitiva mai întâi loturile normal, pentru a le înscrie în campionat. Dar va avea uşa deschisă absolut oricine doreşte şi poate să facă handbal. Se vor face teste medicale, vor trebui făcute vizele pentru cei care trec testele. Acum dăm nişte teste fizice să vedem unde sunt la început de pregătire şi, după aceea o să facem pregătire specifică cu ele, cantonamente şi aşa mai departe.

Rep.: Când trebuie definitivate loturile pentru înscrieri în noul sezon?

D.I.: Până în toamnă, dar putem să mai aducem jucătoare şi după aceea, pentru că noi suntem un club nou. Avem şi jucătoare legitimate deja la anumite cluburi pe care dorim să le transferăm la noi, dar primim şi jucătoare care acum vin pentru prima dată la handbal şi nu au mai avut nici un fel de legitimare. Nu ştim câţi vor rămâne dintre cei care au venit la selecţii, poate unora li se va părea greu pe parcurs, poate unora le place şi altora nu, datoria noastră este să îi aducem la sală, să le arătăm ce înseamnă handbalul, să îi învăţăm şi să vadă că e frumos să faci sport. Vreau să comunicăm foarte bine cu copii dar şi între noi, cei care ne vom ocupa de aceste echipe, şi să vedem cum putem ridica din nou handbalul, pentru că e păcat de infrastructura aceasta sportivă pe care o oferă Târgu Jiul, şi e păcat ca Sala Sporturilor să nu fie plină de copii care fac handbal, baschet, lupte şi ce se practică acum aici.

Vizualizări: 930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: