Performanță fantastică pentru sportul gorjean

O echipă de minifotbal de la noi din județ, Peppy Dolce Vita, a câștigat Campionatul Național de Old Boys, competiție rezervată jucătorilor trecuți de 40 de ani. Echipa este formată în mare parte din foști jucători de la Pandurii Târgu Jiu.

Un număr record de echipe, 16, au participat la ediția a treia a Campionatul Național de Minifotbal Old Boys, organizat de Federația de Minifotbal din România la Drobeta Turnu Severin. Printre acestea și două echipe de la noi din județ, Peppy Dolce Vita Târgu Jiu și Karma Târgu Jiu.

Peppy Dolce Vita, echipă formată în mare din foști jucători de la Pandurii Târgu Jiu, precum Mălăele, Rădoi sau Hîrsu, a început în forță turneul și a învins vicecampioana națională, Old Team Florești, cu 4-0! Alte două victorii au urmat în faza grupelor, cu Alaska Deva, 3-0 și Salt&Pepper Arad, 4-1, astfel că gorjenii au câștigat grupa C cu maxim de puncte.

În faza sferturilor de finală, sorții le-au scos în cale cel mai tare adversar posibil, MAV Glissando Timișoara, campioana europeană din 2017. Gorjenii au dominat însă clar partida și nu le-au permis celor de la MAV să-și facă jocul. A fost 2-0, 3-1 și, în final, 4-2 pentru ai noștri, felicitați cu fair play de către adversari la final: „Bravo, ați fost mai buni”.

În semifinale, Peppy Dolce Vita s-a duelat cu Vulturii Dej, una dintre surprizele plăcute ale turneului. A fost dificil până a venit primul gol, apoi gorjenii au controlat fără emoții partida. Hat-trickul lui Bobi Trofin a asigurat un avantaj liniștitor și cei de la Dej nu au reușit decât golul de onoare cu 1 minut înainte de final.

Finala s-a jucat duminică după amiază și le-a adus ca adversar celor de la Peppy Dolce Vita, pe Mary Tour Iași, echipă experimentată, participantă la primele două ediții de Champions League la Old Boys. A fost finala perfectă pentru gorjeni care au dus repede scorul la 2-0 și nu s-au mai oprit. A urmat un galop de sănătate și probabil cea mai dezechilibrată finală naționlă din istorie. Gorjeni au marcat de 8 ori până la final și au lăsat impresia că mai puteau înscrie încă pe atât dacă își propuneau.

Peppy Dolce Vita Târgu Jiu – Mary Tour Iași 8-1 (pauză: 5-1)

Goluri: Romeo Rădoi (3), Aurel Amzucu (2), Ion Cănăvoiu (2) și Marian Erburosu

Peppy Dolce Vita: Dorin Hîrsu (portar) – Aurel Amzucu, Lucian Mălăele, Romeo Rădoi, Cătălin Trofin, Ion Cănăvoiu, Marian Erburosu, Valentin Ciolacu, Adrian Popescu, Daniel Buleac și Petrișor Gurică

Staff: Daniel Buleac, Petrișor Gurică, Marius Buleac și Cosmin Iosu

Dorin Hîrsu a fost desemnat de către organizatori drept „Cel mai bun portar” al turneului de la Drobeta Turnu Severin.

Este cel de-al treilea an consecutiv cu performanțe la competițiile naționale pentru echipele de minifotbal din Gorj. În 2017, la Piatra Neamț, echipa Profi Târgu Jiu a încheiat Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor pe locul 3. Anul trecut, Dream Team Târgu Jiu a scris istorie. A încheiat pe locul 2 Campionatul Regional de la Craiova și apoi a obținut locul 4 la Campionatul Național de Minifotbal de la Alba Iulia, cea mai importantă competiție a sezonului în minifotbalul românesc.

Ceea ce a reușit Peppy Dolce Vita acum va rămâne în istorie pentru că nimic nu se compară cu bucuria locului 1.

Prin acest succes, echipa gorjeană și-a asigurat dreptul de a participa la EMF Masters Cup (varianta de Champions League pentru Old Boys) care va avea loc la Rimini, în Italia, între 5 și 8 septembrie, în același timp cu EMF Champions League.

Vizualizări: 805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: