Medalie de bronz pentru Denisa Tîlvescu la Cupa Mondială

Două sportive din Gorj au fost prezente în week-end la startul întrecerilor celei de-a treia etape a Cupei Mondiale la canotaj din acest an. Denisa Tîlvescu, locul trei la cursa de patru rame, şi Georgiana Popescu, locul patru la dublu rame, sunt sportivele din Târgu Jiu şi Rovinari care fac parte din lotul naţional şi au mari şanse de a reprezenta România şi la Olimpiadă.

Canotajul este un sport la care România încă mai aduce medalii la competiţiile internaţionale la care participă. Deşi la Târgu Jiu nu esistă tradiţie pentru acest sport, şi nici o bază unde ar putea fi practicat sau un club care să aibă o secţie de canotaj, există totuşi sportive din Gorj care execelează în acest sport şi chiar fac parte din lotul naţional al României. Gorjencele Denisa Tîlvescu şi Georgiana Popescu s-au pregătit de la începutul anului cu lotul României şi au reuşit clasări bune la toate competiţiile la care au luat startul.

La cea de-a treia etapă a Cupei Mondiale doar una dintre ele a fost pe podium, Denisa Tâlvescu, iar Georgiana Popescu s-a clasat pe locul patru. România a cucerit o medalie de aur şi una de bronz, duminică, la cea de-a treia etapă a Cupei Mondiale de canotaj, găzduită de Rotterdam. Aurul a fost cucerit de Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş la dublu vâsle, iar medalia de bronz a fost adjudecată de echipajul feminin de patru rame, compus din Ioana Vrânceanu, Viviana Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu. Denisa a făcut parte şi din echipajul medaliat cu argint de la Europenele de senioare în acest an. Pe locul patru s-a clasat echipajul feminin de dublu rame, Cristina Georgiana Popescu şi Amalia Bereş.

România a fost prezentă la competiţia din Olanda cu 11 echipaje și 42 de sportivi la etapa a treia de la Cupa Mondială de Canotaj, care a avut loc între 12 și 14 iulie pe circuitul de regate Willem Alexander Baan.

A treia etapă de Cupă Mondială din acest an a reunit sportivi din 42 țări și a fost ultimul mare eveniment înainte de Campionatul Mondial de Canotaj de la Linz-Ottensheim, Austria, de la sfârșitul lunii august, decisiv în calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Cupa Mondială de Canotaj a fost lansată ca eveniment în anul 1997 și constă în 3 etape organizate anual în lunile mai, iunie și iulie În acest an, prima etapă a avut loc Plodviv, Bulgaria (10-12 Mai), iar a doua etapă la Poznan, Polonia (21-23 Iunie).

Vizualizări: 1,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: