Dan Vâlceanu nu se mai implică în PD-L. Ce spune Cupă!

Conflict în Partidul Democrat Liberal Gorj! Consilierul judeţean Dan Vâlceanu a declarat ieri că partidul nu are „reguli şi principii“ şi că nu vrea să mai participe la şedinţele de Birou Permanent, dar nu părăseşte partidul. În replică, deputatul Ion Cupă, preşedintele interimar al PD-L Gorj, îndeamnă la calm membrii de partid, mai ales că mâine au loc alegeri la nivel naţional.

Fostul prim-vicepreşedinte al PD-L, Dan Vâlceanu, a făcut, ieri, declaraţii surprinzătoare în contextul în care, după numirea lui Ion Cupă în fruntea partidului, părea că lucrurile s-au calmat în partid. Vâlceanu crede că a fost o greşeală păstrarea în fruntea organizaţiilor a unor persoane care au trădat pe faţă la alegerile parlamentare. Chiar dacă nu a dat nume, este clar că acesta se referă la primarii Ion Bîrcă - Turburea, Marian Ardeiu - Samarineşti şi Dănuţ Bălu - Fărcăşeşti. „În condiţiile în care nu avem reguli şi principii clare, lucrurile nu pot să meargă bine. Mă refer la faptul că oamenii care au muncit în partid au fost schimbaţi din funcţiile de preşedinte de organizaţie şi după aceea nu au mai fost reconfirmaţi, pe când unii care ne-au trădat pe faţă sunt reconfirmaţi. Ori lucrurile acesta te fac să te întrebi dacă a trăda e bine sau nu. Nu mă refer la cineva anume“, a declarat Dan Vâlceanu.

În plus, acesta este nemulţumit că deciziile luate în Biroul Permanent nu sunt respectate. Vâlceanu a dat exemplu lista cu delegaţi la alegerile de la Bucureşti din 23 martie, pentru preşedintele PD-L. Acesta spune că viceprimarul din Turburea, Ion Popovici, se afla pe lista aprobată în BPJ, dar în fapt la Bucureşti merge altă persoană, dorită de primarul Ion Bîrcă.

„Tinereţea îi joacă feste”

Preşedintele partidului, Ion Cupă, a declarat ieri că se aştepta ca Dan Vâlceanu să discute cu el, înainte să facă aceste declaraţii în presă. De asemenea, spune că deciziile luate până acum în partid nu le-a luat singur, ci în Biroul Permanent Judeţean. „Tinereţea îi joacă feste lui Dan Vâlceanu. BPJ a votează cred în unanimitate reconfirmarea în funcţiile de preşedinţi. Nu mi se pare normal ca acum să aibă o asemenea poziţie. Nu am luat eu aceste decizii, ci Biroul Permanent. Eu îndemn oamenii la calm, pentru că în acest week-end avem un eveniment important în partid“, declarat Ion Cupă.

La calm a invitat şi primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman. “Partidul trece printr-un moment foarte important, sâmbătă avem alegeri, declaraţiile lui Dan Vâlceanu şi Ion Bârcă nu fac bine. Îi invit la calm pe toţi democrat-liberalii”, declară primarul.

ALEGERI

Şaptezeci de pedelişti din Gorj vor merge la Bucureşti, unde pe 23 martie au loc alegerile pentru funcţia de preşedinte al PD-L Gorj. Şeful organizaţiei de la Gorj Ion Cupă a semnat moţiunea lui Vasile Blaga, însă Elena Udrea pare să aibă mai mare trecere printre delegaţia din Gorj. Şi Vasile Blaga şi Elena Udrea şi-au prezentat moţiunile la Gorj. Cea care nu a făcut campanie în Gorj este Monica Macovei. 

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: