Dan Vîlceanu vrea mai puțini colegi în conducere

Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, a anunțat joi că va propune la centru, din postura de președinte unic, un Birou Politic Județean (BPJ) mai restrâns. Vîlceanu și-a motivat cererea prin faptul că la ora actuală BPJ are 78 de membri și este foarte greu să-i reunești în ședință. Situația va fi discutată și joi seara, în cadrul ședinței, cu ceilalți membri ai organizației.

Noul Birou Politic Județean al PNL Gorj ar urma să aibă doar 39 de membri și din el nu vor mai face parte primarii care au pierdut alegerile. Numărul ales de liderul PNL arata ca are deja o imagine asupra componentei. ”Noi aveam acum un BPJ format din 80 de oameni și este foarte greu să-i strângi, e foarte puțin practic. Fiindcă acum s-a numit un președinte unic, pot să merg la București și să propun un BPJ interimar. N-aș mai vrea să propun un BPJ tot din 80 de oameni. În vechiul BPJ erau și persoane care prin prisma unor reguli se aflau în BPJ, de exemplu, toți primarii partidului erau în BPJ, acum o parte din ei au pierdut, ar trebui să vină ceilalți”, a spus Dan Vîlceanu, președinte PNL Gorj. Regula ar urma să se aplice și în cazul Biroului Politic Municipal.
Vîlceanu a spus că președintele organizației municipale va fi desemnat zilele acestea, după ce va discuta cu fiecare membru al organizației în parte. ”În primul rând vreau să clarific și situația de la Târgu Jiu, vreau să avem o discuție cu ce ne dorim la Târgu Jiu pentru că acolo, din punctul meu de vedere, trebuie lucrat la coeziunea dintre colegi. Președintele la municipiu va fi nominalizat în urma unor discuții pe care le voi avea cu fiecare din membrii biroului de la municipiu, o să pot să-mi dau seama ce-și dorește fiecare”, a spus Dan Vâlceanu, președinte PNL Gorj. Cât privește alegerile parlamentare, Vâlceanu a evitat să anunțe eventuale candidaturi, însă nu a negat că își dorește un loc de deputat.

Vizualizări: 611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: