Daniel Băloi: „Vreau să readuc respectul pentru fotbalul din judeţ”

Candidatura secretarului general al clubului Pandurii, Daniel Băloi, la funcţia de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal a fost validată ieri după-amiază de Biroul Executiv. Pentru această funcţie s-au înscris în cursă doi candidaţi, actualul preşedinte care a condus AJF în ultimi patru ani, Mihai Prunariu, dar şi fostul secretar general al asociaţiei, Daniel Băloi, ambele candidaturi fiind ieri validate pentru că îndeplinesc condiţiile de participare la alegerile care vor avea loc pe data de 30 octombrie. Biroul Executiv a validat ieri şi candidaturile pentru posturile de vicepreşedinţi, acolo fiind acceptate doar trei dosare, respectiv Neluţu Enea,  Mihai Popescu şi Cosmin Tutunaru.

Daniel Băloi a vorbit cu ocazia depunerii candidaturii despre ceea ce l-a determinat să revină către AJF, primordială fiind datoria morală faţă de oamenii care l-au formaţ ca fotbalist, arbitru şi apoi om de fotbal.

Reporter: Ce anume v-a determinat vă depuneţi candidatura pentru preşedinţia AJF Gorj?

Daniel Băloi: Aveam o datorie morală faţă de oamenii care m-au format acolo şi m-au ajutat de-a lungul timpului să mă întorc, poate chiar în fruntea asociaţiei, pentru ca experienţa pe care am acumulat-o în cei patru ani de prima ligă, din punct de vedere administrativ şi organizatoric, să se întoarcă spre aceşti oameni din fotbal care m-au format.

Rep.: Ce credeţi că puteţi schimba în acest sistem?

D.B.: După terminarea junioratului la Pandurii Târgu Jiu am jucat în judeţ la diferite echipe şi amintesc aici doar Minerul Albeni, Minerul Bustuchin, Flacăra Roşia de Amaradia sau Ştiinţa Târgu Jiu. Cunosc foarte bine ce se întâmplă la acest nivel, pentru că vin din rândul acestor oameni şi vreau să transform acest AJF, vreau să aparţină membrilor săi şi nu oficialilor care îl conduc, cum s-a întâmplat în ultima vreme. Îmi doresc să existe un sistem flexibil de conducere la AJF şi să aduc lucrurile bune pe care le-am văzut la Liga Profesionistă de Fotbal, pentru că sunt şi foarte multe lucruri bune pe care Dumitru Dragomir le-a făcut pentru echipele din Liga I.

Rep.: Ce credeţi că a lipsit până acum fotbalului la nivel de judeţ?

D.B.: Cel mai mult îmi doresc ca fotbalul de la acest nivel să fie respectat. Vreau să readuc respectul pentru fotbalul din judeţ. Şi când mă refer la respectul de care trebuie să se bucure omul de la Slivileşti, de la Roşia de Amaradia sau de la Cătunele, mă refer la respectul oficialilor faţă de ei şi în primul rănd al arbitrilor şi al observatorilor. Pentru că oamenii aceştia nu pot să cunoască 100% un regulament pentru că nu s-au întâlnit cu astfel de probleme. Sunt echipe din unele comune care se află la început de drum şi aceşti oameni trebuie sprijiniţi şi nu să li se pună obstacole.

Rep.: Aţi lucrat până nu de mult în cadrul AJF, de ce aţi renunţat la acel post de secretar general?

D.B.: În ultimul timp am fost mai aproape de Marius Benegui, patronul celor de la Ralbex Turcineşti, care a şi promovat în liga a treia, deoarece noi aveam un proiect la Pandurii pentru a înfiinţa Pandurii II acolo. Am stat pe lângă acea echipă, acesta fiind motivul pentru care, din fair-play, mi-am şi depus demisia din funcţia de secretar general al AJF.

Rep.: Care credeţi că sunt problemele cu care se confruntă acum fotbalul din judeţ?

D.B.: Am constatat cu stupoare că arbitrii şi observatorii, sunt depăşiţi de multe ori de problemele pe care ei trebuie să le rezolve la terenul de joc. Şi unele necazuri care au apărut la jucători şi la echipele de judeţ, se datorează arbitrilor şi observatorilor deoarece în acest moment, datorită ultimelor scandaluri care au fost la Comisia de arbitri, arbitrajul este în declin şi nu are o strategie corectă de dezvoltare şi de promovare a tinerelor talente iar corpul de observatori este umflat foarte mult, unii dintre observatorii care au fost promovaţi recent nevând nici o calitatea decât aceea de a fi vecini de gard cu cei de la AJF.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: