Daniela Popescu, la doar 14 ani, calcă pe urmele sopranei Angela Gheorghiu

Şansele gorjencei Daniela Popescu de a deveni una dintre cele mai mari soprane ale României se confirmă din ce în ce mai mult. La doar 14 ani, tânăra reuşeşte să se impună în cadrul unui concurs internaţional de canto, fiind cu mult deasupra interpreţilor din ţările balcanice. Numele Danielei Popescu a devenit din ce în ce mai cunoscut după ce a luat două premii I la interval de doar zece zile. În momentul de faţă, Daniela este elevă a Liceului de Muzică “Dinu Lipatti” din Bucureşti, fiind prima admisă. Profesorii săi de la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu spun că fata va susţine o dată o lună câte un concert la Târgu Jiu alături de orchestra de cameră Lyra Gorjului.

Daniela Popescu, în vârstă de 14 ani, din Stejari, a cucerit juriul Concursului Internaţional de canto care a avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, la Piatra Neamţ. Gorjeanca a obţinut locul I, vocea sa câştigând fără nici un fel de probleme în faţa celorlalţi concurenţi. Asta după ce în urmă cu aproximativ 10 zile, Daniela s-a întors tot cu premiu I şi un premiu special de la un concurs de interpretare care s-a desfăşurat la Galaţi.

Talentul Danielei Popescu a fost descoperit în urmă cu doi ani, când a început să frecventeze cursurile Şcolii Populare de Artă. “Pe Daniela Popescu am scos-o pe scenă, în urmă cu doi ani, la un spectacol organizat pe data de 15 ianuarie, la Casa Armatei, cu prilejul sărbătoririi lui Mihai Eminescu. Daniela este o foarte bună soprană care are o voce şi un ritm deosebit. În plus, munceşte mult şi este serioasă, iar asta se vede deja prin rezultatele sale. Sunt convins că o va aştepta o carieră ca cea a sopranei Angela Gheorghiu”, a declarat Aurel Popescu, profesorul de canto de la Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu.

În prezent, Daniela Popescu studiază la Bucureşti, fiind elevă în clasa a IX-a a Liceului de Muzică “Dinu Lipatti”, unde a intrat prima pe listă. Înainte de a-şi găsi vocaţia, tânăra a cochetat cu muzica populară. “Daniela Popescu a mai cochetat şi cu muzică populară, însă acum şi-a găsit adevărata sa vocaţie. Efortul muncii ei este pe deplin recunoscut. Chiar dacă a fost nevoită să facă naveta de la Stejari la Târgu Jiu, nu a abandonat cursurile”, a mai precizat Aurel Popescu.

Va participa la concertele Lyra Gorjului

Daniela Popescu va veni o dată pe lună la Târgu Jiu pentru a susţine câte un concert cu orchestra de cameră Lyra Gorjului. În aceste condiţii îşi va putea rotunji veniturile. Directorul Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu spune că va primi şi un premiu de excelenţă din partea Consiliului Judeţean. “Şi de această dată talentul Danielei Popescu a ieşit la suprafaţă ca uleiul deasupra apei. Este un talent uriaş şi ca atare vom încerca să o ajutăm cât putem. Fata provine dintr-o familie modestă, iar mama ei întotdeauna s-a luptat ca o leoaică pentru ca Daniela să ajungă acolo unde este acum. Mama Danielei este asistent medical la Stejari, iar tatăl nu are serviciu deocamdată. Drumurile de la Bucureşti acasă sunt foarte costisitoare. Aşa că o vom chema o dată pe lună la câte un concert al Lyrei Gorjului. În felul acesta va putea fi apreciată şi mai mult de gorjeni, iar ea va primi un onorariu de 200 de lei/concert şi plus decontarea cheltuielilor de transport”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă.

Gârbaciu a mai precizat că Daniela Popescu primeşte o bursă de 500 de lei/lună de la Club Rotary din Târgu Jiu şi că preşedintele Consiliului Judeţean şi-a arătat disponibilitatea de a-i acorda un premiu de excelenţă înainte de sărbători.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: