Dascălii cer sporuri. Ișfan: Să învețe copiii carte!

Nemulțumiri mocnite în învățământul gorjean. Și dascălii care lucrează în cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Gorj solicită spor de solicitare neuropsihică, ce ar însemna un adaos de 15% la salariul lunar. De la Inspectoratul Școlar, li se transmite una și bună: Nu pot beneficia de acest spor pentru că ar fi ilegal.

Problema sporurilor pare să nu se mai termine în rândul dascălilor din Gorj. După ce a fost tăiat bonusul pentru condiții vătămătoare pe care îl primeau directorii, contabilii și bibliotecarii care lucrau cu un calculator, mulți dascăli vor acum încă un spor. 15% în plus la salariu pentru cei din învățământul special. Ion Ișfan, inspectorul general al ISJ Gorj, a transmis, la Radio Accent, că acest lucru nu este posibil: “Mi se spune mereu: Domnul inspector general, de ani de zile se face asta. Am avut discuții cu acel spor de 15% pentru învățământul special. Eu le-am spus mereu că nu poți să plătești, dacă cei care lucrează în CJRAE primesc acest spor, trebuie să-l primească toți profesorii din România. Este pentru școlile unde sunt elevi, unde se predă, unde avem copii cu dizabilități, cu situații speciale, stabilite prin certificate eliberate de specialiști”.

Pentru cei răzvrătiți, Ișfan a avut un singur mesaj: să învețe copiii carte! „Noi avem în Târgu Jiu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, de la Vădeni, unde, într-adevăr, avem clase cu copii care au dizabilități. Dacă acel spor îl iau consilierii psihopedagogici, trebuie să-l ia toți profesorii din învățământ, pentru că lucrăm cu aceiași copii. Suntem profesori cu toții și atunci toți ar trebui să luăm. Spune unul că e bine și nimeni nu mai citește să vadă ce spune legea. Ne-am învățat să primească toată lumea, că așa e normal, să ia cu toții. Noi trebuie să lăsăm discuțiile și să învățăm copiii carte”, a încheiat Ișfan.

Vizualizări: 1,272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: