Dascălii din Glogova ameninţă primăria cu judecata

Dascălii din Glogova ameninţă că dau primăria în judecată. Aceştia nu şi-au încasat salariile de la începutul lunii, iar promisiunile că îşi vor obţine drepturile restante pe 26 aprilie nu au fost respectate. Pentru neacordarea salariului pe luna aprilie, cât şi pentru cel de-al 13-lea salariu şi pentru decontarea navetei cei 30 de angajaţi ai şcolii din localitate au organizat un protest la sediul primăriei joi, 22 aprilie, în ziua grevei generale.

Deşi în rezolvarea acestei probleme a intervenit inclusiv prefectul judeţului Gorj, oamenii nu şi-au văzut banii în mână. Toate nemulţumirile acestora se îndreaptă acum către contabila Primăriei Glogova, Iulica Ciocănel. „Nu am luat banii, deşi am primit promisiuni din partea Prefecturii că îi vom primi pe 26. Au trecut deja două zile, iar noi nu am obţinut nici un leu. Suntem 30 de angajaţi la şcoală, dascăli şi personal nedidactic. Întârzieri au mai fost şi am înţeles situaţia, dar ca acum nu a fost niciodată. Banii vin de la Ministerul Educaţiei şi trebuiau ridicaţi până acum. Credem că este rea-credinţă din partea contabilei de la primărie. Suntem singura şcoală din judeţ în care s-a întâmplat acest lucru”, spune Ion Mihăiţă, directorul Şcolii Generale „Nicolae Caranda” din Glogova.

Plângere penală împotriva contabilei

Supărată din cauza acestei probleme este şi lidera de sindicat din unitatea de învăţământ, Violeta Popescu. Acesta spune că s-a săturat de promisiuni, iar soluţia este ca dascălii să depună plângere penală împotriva contabilei de la primărie, care nu vrea să le ofere nicio explicaţie la această problemă. Deşi dascălii ameninţau că nu vor mai intra la ore dacă nu vor primi banii, activitatea în unitate nu a fost periclitată. „În urma discuţiilor purtate, la care a fost prezent şi prefectul judeţului s-a stabilit ca banii să intre în cont pe 26 aprilie. Noi o să mergem să facem o plângere penală împotriva contabilei pentru că nu s-a dus să ne ridice salariile”, spune Violeta Popescu.

Banii vin azi

Viceprimarul comunei le promite dascălilor că vor primi banii în cursul zilei de azi, iar cel târziu pe 29 aprilie. Întrebat de ce banii au întârziat aşa de mult, viceprimarul Gheorghe Milea spune că nu ar putea să spună pentru că nu el este ordonatorul principal de credite. „viceprimarul nu este ordonatorul principal de credite. Cert este că mâine (n. red. azi) se vor primi banii. Cei care nu au card vor lua banii mâine, iar pentru cei care au card va mai dura o zi pentru ca salariile să fie transferaţi”, explică viceprimarul Gheorghe Milea.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: