Dascălu îi dă idei lui Călinoiu cum să scape de Fugaru

Scandalul privind înlocuirea peremistului Ion Fugaru din funcţia de viceprimar al oraşului Târgu-Cărbuneşti ia amploare. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, este cel care a vorbit deschis despre intenţiile PSD de a deţine acest post. Preşedintele actual al PRM, Dumitru Dascălu, a explicat condiţiile în care Fugaru ar putea fi scos din joc: o altă alianţă.

Ca întotdeauna, prim-vicepreşedintele PRM, Cătălin Bucălăete, este tot de partea PSD-ului. Bucălăete spune că nu crede că preşedintele Călinoiu intenţionează să scape de Fugaru şi crede că este noua idee care i-a venit fostului şef al PRM Gorj pentru a mai apărea în presă.

Fugaru, lăsat la mâna pesediştilor

Deşi Ion Călinoiu şi-a arătat clar intenţia de a obţine postul de vice la primăria Târgu Cărbuneşti, PRM-iştii se fac că nu aud şi nu văd. Prim-vicepreşedintele partidului, Cătălin Bucălăete, susţine că sunt doar declaraţii de presă ale lui Fugaru. “Nici domnul Fugaru nu crede că postul său de viceprimar este în pericol, eu nu cred că dl. Călinoiu vrea să facă asta. Domnul Fugaru face nişte declaraţii de presă şi atât“, a declarat Bucălăete.

Preşedintele partidului, Dumitru Dascălu, spune însă că acest lucru ar fi posibil numai dacă PSD-ul ar forma o noua alianţă, iar actuala s-ar fisura. “Postul de vice ar reveni PSD- ului numai dacă ar face o altă alianţă, noi avem acum o alianţă cu PNL şi PDL. Pentru a putea obţine majoritate, PSD are trebui să aibă 8 voturi, aşa ar putea obţine postul, deocamdată ei au 5 consilieri. Dacă domnul Călinoiu mai face rost de trei voturi, asta e“, a declarat Dascălu. Preşedintele PRM spune însă că îl va susţine pe Ion Fugaru pentru a ocupa în continuare postul de viceprimar.

Consilierul judeţean Ion Răducu este singurul care sare în părerea lui Fugaru. „Călinoiu să facă ordine la el în partid, nu la PRM. Cum să ne ia funcţia de viceprimar- Aşa ceva nu se poate. Să îşi vadă de partidul lui, nu de al nostru“, a declarat consilierul judeţean.

Preşedintele Consiliului Judeţean susţine că revine PSD-ului funcţia de viceprimar întrucât au 5 consilieri, iar PRM 1.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: