Dau atacul la malul mării!

Energia Pandurii e gata să debuteze în noua ediţie de campionat. După 3 turnee amicale din care unul câştigat, Andrieş şi compania merg duminică la malul mării pentru un debut cum nu se putea mai greu. Adversara e super campioana din ultimii ani, HCM Constanţa.

Energia a arătat cel mai bine în ultimul turneu de verificare al verii. Gorjenii au ocupat locul 2 la Baia Mare, 3 la Timişoara şi au câştigat Memorialul „Gheorghe Daviţoiu”. Duminică e primul meci oficial.

Pun probleme campioanei ?

Energia a reuşit două victorii mari în presezon, cu vicecampioana Ştiinţa Bacău şi cu „bronzul” ediţiei trecute, HC Odorhei. În acelaşi timp însă, trupa lui Andrieş a pierdut cu divizionara secundă Călăraşi la un moment dat, dar şi cu Timişoara, Minaur Baia Mare şi Turda. La ultimul turneu însă, gorjenii şi-au luat revanşa cu Baia Mare şi Călăraşi pe care le-au învins pentru a pune mâna pe trofeul „Gheorghe Daviţoiu”.

Timpul amicalelor a trecut însă. Toată munca de o vară depusă de Andrieş şi stafful său se va reflecta în meciurile oficiale. Liga Naţională debutează în acest weekend iar Energia nu a avut noroc la tragerea la sorţi. Joacă duminică de la ora 11:45 la Constanţa cu super campioana HCM. Campioană rănită după ce a ratat la mustaţă participarea în Liga Campionilor în detrimentul celor de la FC Porto, dar care s-a impus lejer în Supercupa cu Ştiinţa Bacău, 23-18. „Efectiv nu avem nimic de pierdut contra campioanei, mergem să jucăm la Constanţa. În ultimele meciuri contra lor am făcut meciuri foarte bune şi sper ca şi acum să fie la fel, cu alt rezultat desigur”, spune Andrieş cu referire la eşecurile la limită ale Energiei din ultimele două partide cu „marinarii”. Partida de duminică de la Constanţa va fi şi în direct pe Digi Sport.

„Adevăratele meciuri vin în campionat, acolo jucăm pe puncte, luptăm pentru obiectiv. Din discuţiile cu băieţii îi simt montaţi, motivaţi. În proporţie de 90-95% partea sportivă coroborată cu cea financiară poate să ducă la un rezultat surpriză la Constanţa.” Andrei Maioreanu, preşedinte secţie handbal Energia

Vor în Europa !

După ce s-au zbătut să aducă nume grele la echipă ca Acatrinei (Suceava) şi Daniel Mureşan (Sporting Lisabona), gorjenii şi-au fixat ţinte înalte pentru acest sezon. Energia vrea din nou în Europa acolo unde s-a mai duelat în ultimele sezoane cu FC Porto, Palamano Intini Noci sau Benfica Lisabona. „În mare parte cred că am dat un semnal de forţă echipelor din Liga Naţională. Energia încă din prima etapă va face jocuri pozitive care vor aduce rezultate în aşa fel încât să acumulăm puncte şi să ne îndeplinim obiectivul. Nu renunţ la ideea de a accede în cupele europene, cu toţii am căzut de acord asupra obiectivului. Putem face un pas important spre asta încă din primele etape. N-aş vrea să zic primele 3 locuri, e suficient să prindem play-off-ul de pe o poziţie cât mai bună. Sunt mulţi neutri care spun că putem să ne îndeplinim obiectivul, că avem potenţial”, crede Maioreanu.

„Suntem pregătiţi, dar trebuie să facem retuşurile atât în apărare cât şi în atac. Revine şi Păiuş, o să avem o apărare destul de agresivă, putem folosi şi sistemul 6-0. Cam 80-90% suntem pregătiţi pentru începerea campionatului.”   Liviu Andrieş, antrenor Energia

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: