Daune de aproape 200 de mii de euro după moartea unui bebeluș. Spitalul plătește împreună cu fiica medicului acuzat!

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost obligat de instanța de judecată să achite daune importante familiei unui bebeluș care a murit asfixiat înainte de a veni pe lume. Daunele, în valoare de peste 160 de mii de euro, vor fi plătite în solidar cu fiica medicului acuzat de malpraxis pentru că doctorul a decedat între timp.

În total, familia din Bălești va primi aproape 200 de mii de euro daune pentru nenorocirea prin care au trecut. 37 de mii de euro va achita firma de asigurare. Restul va plăti Spitalul Județean și fiica medicului. Medicul acuzat de malpraxis, Viorică Tabacu, a murit după ce a început procesul.

"Obligă pârâta Asirom SA să plătească reclamantei Mogoș Alina Adriana suma de 37.000 euro reprezentând parte din daunele morale pretinse în baza poliței de asigurare seria MM nr. 0554985. Obligă pârâții Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu și Tabacu Corina Magdalena - în calitate de moștenitor al defunctului Tabacu Viorică, în solidar, la plata sumei de 113.000 euro reprezentând diferența de daune morale către reclamanta Mogoș Alina Adriana. Obligă pârâții Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu și Tabacu Corina Magdalena - în calitate de moștenitor al defunctului Tabacu Viorică, în solidar, la plata sumei de 50.000 euro reprezentând daune morale către reclamantul Mogoș Marian Cătălin", a fost sentința judecătorilor gorjeni care a fost contestată la Curtea de Apel Craiova, dar care a rămas definitivă.

"Admite excepţia nulităţii recursului formulat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu . Constată nul recursul . Respinge recursul formulat de recurenta pârâtă Tabacu Corina Magdalena ca fiind nefondat. Definitivă", este decizia magistraților de la Curtea de Apel Craiova.

Tragedia a avut loc în urmă cu aproape 9 ani. Deși familia ar fi cerut să se intervină prin operație de cezariană ca să fie scos copilul la timp, medicul ar fi refuzat. În cele din urmă, bebelușul s-a născut mort. Ancheta a stabilit că acesta s-ar fi asfixiat. Încă de atunci, familia a găsit putere să-și caute dreptatea în instanța de judecată, iar verdictul magistraților vine după ani în șir de procese amânate.

Vizualizări: 2,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: