Condamnat pentru că a lovit mortal un bătrân aflat pe trecerea de pietoni

Un șofer din județul Gorj a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, pentru că a lovit mortal cu mașina un bătrân care se afla pe trecerea de pietoni. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată. 


Accidentul a avut loc în cu doi ani, în zona Drăgoieni. Mădălin Năchescu se afla la volanul unui autoturism marca BMW când l-a accidentat pe un bătrân de 83 de ani, care traversa strada în timp ce se afla pe trecerea de pietoni. 

După cum a declarat, în momentul în care a ajuns în apropierea intersecţiei cu strada Preajba Mare, el a fost surprins de prezenţa unui pieton care executa traversarea benzii de sens Rm-Vâlcea – Târgu-Jiu, pe marcajul trecerii pentru pietoni, împrejurare în care a acţionat cu intensitate maximă sistemul de frânare, însă nu a putut evita impactul cu victima. (...)

La faţa locului s-a deplasat un echipaj al ambulanţei care a procedat la transportarea victimei la Secţia UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu, unde i s-au acordat îngrijiri medicale de specialitate, iar datorită leziunilor grave suferite şi alterării stării de sănătate, s-a luat decizia transportării acesteia la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, însă, pe timpul deplasării, aceasta a decedat.

Din raportul întocmit de SML Gorj rezultă că ”moartea bărbatului în vârstă de 83 ani a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei interne, consecinţa unui politraumatism cranian, toraco-abdominal şi de membre cu hemoragie meningee, fractură coloană cervicală şi toracală, fractură gambă dreaptă, dilacerări pulmonare şi crosă artera aortă cu hemotorax bilateral.

Acelaşi act medico-legal a concluzionat că leziunile traumatice constatate s-au putut produce în condiţiile accidentului rutier suferit, victima fiind pieton, iar leziunile toracice au legătură directă de cauzalitate cu decesul. În sângele victimei nu a fost identificat alcool etilic“, se arată în sentința judecătorească.

Vizualizări: 2,924

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: