David (Artego): A început o frumoasă poveste care se va transforma într-un fenomen sportiv teribil

Directorul general al firmei Artego Târgu Jiu a trimis câteva menţiuni legate de echipa de handbal fete a Liceului cu Program Sportiv din municipiu, înscrisă în Divizia A. Viorel David a dorit să prezinte povestea din spatele rezultatelor de până acum, pe care o puteţi citi mai jos.

„La iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean, domnul Popescu Cosmin, împreună cu Inspectorul General al Învăţământului Gorj, domnul Işfan Ion şi Directorul General al firmei Artego, Viorel David, s-a analizat posibilitatea de înscriere în Divizia A, handbal fete, a echipei Liceului cu Program Sportiv din Târgu-Jiu.

Zis şi făcut, a început o frumoasă poveste care consider că se va transforma într-un fenomen sportiv teribil care nu a mai existat la nivelul acestui judeţ şi poate nici în România. De ce spun că se poate transforma (deja a început) într-un fenomen sportiv? Echipa LPS-ului este formată din elevele liceului şi astfel elevele mai mici care practică handbalul la acest liceu, sub îndrumarea profesorilor de handbal, vor munci mai mult pentru că au în faţă posibilitatea de a face parte dintr-o echipă de Divizia A.

Se va naşte concurenţa între profesorii de handbal din liceu (sper concurenţa şi nu invidia) pentru a promova elevele în această echipă. Vor apărea la nivelul judeţului Gorj eleve care vor dori să facă parte din această echipă şi astfel copiii cu potenţial vor fi descoperiţi şi folosiţi la echipă, spre onoarea părinţilor şi profesorilor, spre bucuria copiilor că fac parte dintr-o echipă care activează în Divizia A. Copiii oraşului Targu-Jiu şi ai judeţului vor dori să participe la meciurile echipei. Astfel se va naşte un fenomen handbalistic în Gorj.

Şi toate astea şi multe altele sunt sigur că se vor întâmpla în anii următori în folosul copiilor noştri, nepoţilor noştri pentru că am participat în Sala Sporturilor din Târgu-Jiu, sala de sport a gorjenilor (ce frumos!), pe data de 25.10.2018 şi în 28.10.2018, zilele în care am avut o bucurie nespusă, o emoţie totală, aproape de o revelaţie, când am văzut peste 2.000 de copii (scriu în litere DOUĂ MII DE COPII pentru a nu crede cineva că am pus un zero în plus) împreună cu profesorii lor, cu primarii din comunele lor, cu părinţi şi bunici, cu fraţi mai mari, pentru a susţine echipa LPS.

Nu pot să descriu atmosfera din timpul meciurilor. Cum aş putea să fac asta? DOUĂ MII DE COPII, cel mai mare cor de copii, DOUĂ MII DE COPII, de voci de copil strigând, aplaudând, de multe ori în picioare, LPS…! LPS…! LPS…!

Cum se poate face mai mare propagandă sportului decât astfel. Am crezut că totul este în adormire, că totul este pierdut, că învăţământul, elevii, profesorii au renunţat. M-am înşelat. Sunt fericit acum văzând ce pot face dascălii, primarii, copiii. Şi toate acestea sub îndrumarea Inspectoratului Şcolar, a Inspectorului General, Işfan Ion. Ce om! Ce energie!

În aceste condiţii, nu rezultatul sportiv a avut cea mai mare importanţă, ci fenomenul care s-a creat. Depinde de noi toţi, autorităţi locale, şefi de instituţii, oameni de afaceri, primari, directori de şcoli etc. cum se va direcţiona acest fenomen.

Regret că la aceste meciuri nu au avut ocazia să participe şi autorităţile locale (sunt convins că o vor face de acum încolo) pentru a înţelege că numai împreună putem să facem lucruri bune pentru oraş, pentru judeţ.

Pentru viitor rugăm Consiliul Local Târgu-Jiu, pe domnul primar Romanescu să gândească un proiect în cadrul Clubului Sportiv al primăriei (aşa cum fac multe oraşe) de înfiinţare a unei echipe de handbal care să preia jucătoarele de la LPS la terminarea liceului pentru a nu pleca în alte părţi.

Rugăm oamenii de afaceri să ajute echipa LPS pentru a continua, îi rugăm să participe la meciurile echipei, de ce nu, copiii noştri, nepoţii noştri vor face parte din această echipă.

În final, felicit întreaga echipă, fetele, antrenorii şi pe toţi cei care sunt lângă echipă. O notă specială pentru profesorul Lăscăteu, care s-a implicat total ca această echipă să existe şi să fie în Divizia A. Felicitări, omule!”

V. DAVID

Vizualizări: 6,398

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: