Daviţoiu: Am găsit candidaţi pentru primăriile a patru oraşe

Nicolae Daviţoiu, preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), filiala Gorj, îşi pregăteşte oamenii pentru alegerile locale din 2016. Acesta a declarat ieri că a identificat deja candidaţii pentru Novaci, Ţicleni, Tismana şi Motru însă nu vrea să le dezvăluie identitatea de teamă să nu fie racolaţi de partidele mari. Daviţoiu a declarat într-un scurt interviu că partidul pe care îl conduce are perspective bune în 2016 şi că Elena Udrea va fi un politician de succes dacă îşi rezolvă problemele cu justiţia.

Reporter: Cum vă pregătiţi de alegerile locale din 2016? Aveţi deja candidaţi?

Nicolae Daviţoiu: Ne pregătim în fiecare zi, am avut conferinţa judeţeană, avem conducere confirmată, ne întâlnim o dată pe lună şi vedem ce propuneri avem pentru că vrem să căutăm candidaţi buni pentru toate localităţiile, mai ales la primăriile de oraş. Avem propuneri pentru Ţicleni, Novaci, Tismana şi Motru dar vrem să-i convingem să candideze. Căutăm oameni care să-şi dorească ei să intre în astfel de competiţii electorale, dar este devreme să vă spun acum la cine mă gândesc. Întâi îi formăm şi apoi o să-i scoatem cu trei, patru luni înainte ca să nu fie racolaţi de PSD sau PNL. Fiind un partid mai mic, încercăm să ne protejăm.

Rep: Dumneavoastră o să candidaţi în 2016 pentru vreo funcţie?

N.D.: Nu aş dori acest lucru. În ceea ce mă priveşte vreau să-i formez pe alţii, oameni care să aibă şanse la Consiliul Judeţean, la primăria Târgu Jiu. Eu am dus deja câteva astfel de bătălii, e timpul să-i las şi pe alţii. Oricum, vreau să vă spun că dreapta are perspective bune la alegerile din 2016.

Rep: Domnul Marcel Romanescu a spus că îşi doreşte să candideze la primăria Târgu Jiu. Aţi purtat discuţii?

N.D.: Nu am avut nicio discuţie cu Marcel Romanescu să candideze din partea PMP pentru că nu este de ajuns să-mi doresc numai eu, trebuie să hotărască tot Biroul. Romanescu are şanse pentru că este văzut bine la nivelul municipiului însă depinde din partea cărui partid candidează şi dacă va avea o campanie electorală solidă, adică să scoată în evidenţă ce nu a făcut bine actualul primar şi ce ar putea face el bine.

Rep: Credeţi că PMP poate intra în Consiliu Local şi Consiliul Judeţean?

N.D.: Sunt convins că PMP va avea cel puţin doi consilieri locali şi doi consilieri judeţeni. Mă bazez pe rezultatele bune obţinute la europarlamentare şi prezidenţiale.

Rep: La parlamentare credeţi că aveţi şanse?

N.D.: Noi ne vom bate şi în funcţie de scor fiţi convinşi că vom avea cel puţin un mandat de parlamentar. Dacă lucrurile vor sta cum au fost la europarlamentare şi la primul tur de la prezidenţiale avem şanse.

Rep: Credeţi că Elena Udrea se întoarce în PMP?

N.D.: Cu siguranţă. Ea a spus clar că după ce îşi rezolvă problemele cu justiţia, se va întoarce în politică, şi-a trasat deja obiectivele şi după părerea mea are şanse foarte mari să schimbe din lucrurile negative care planau asupra ei. Pe undeva eu zic că va fi un politician de succes pentru că trecut prin tot ce se poate trece, a fost şi la putere, a ajuns şi jos, a parcurs toate etapele.  

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: