Drăguşin (PNL): Dacă nu ne rezolvăm problemele, vom pierde alegerile

Problemele continuă în noul PNL Gorj. Partidul de opoziţie, votat masiv la alegerile din noiembrie, prin Klaus Iohannis, este aproape inexistent şi apare în spaţiul public doar prin certurile dintre liderii politici. Liberalii de la nivel central nu au luat o decizie în privinţa lui Dian Popescu, iar vechii pedelişti de la nivel local nu vor să colaboreze cu preşedintele pe care-l consideră suspendat ca urmare a unei condamnări penale. Virgil Drăguşin, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, a confirmat la Radio Infinit că de când face politică nu a întâlnit situaţia din noul partid, în care cei doi copreşedinţi nu-şi vorbesc.

Reporter: Parcă e moartă Opoziţia. Nu vi se pare?

Virgil Drăguşin: Cred că după ce la nivel naţional forurile de conducere se vor întruni, sunt convocate pentru 23 mai, se vor lua deciziile astfel încât PNL să-şi pregătească în linişte alegerile din 2016, să-şi identifice candidaţii pe baza criteriile stabilite la acel colegiu director.

Rep.: Va fi suspendat sau nu Dian Popescu?

V.D.: Depăşeşte competenţa mea politică. Orice decizie în sensul organizării organizaţiei judeţene o poate lua Biroul Politic Naţional (BPN). Eu nu pot să înlocuiesc BPN şi să dau un verdict. Atâta timp cât Dian Popescu a fost confirmat în decembrie ca preşedinte rămâne până la proba contrarie preşedintele filialei.

Rep.: Nu puteţi lucra, nu puteţi funcţiona. Aveţi mult de muncă să bateţi PSD şi nu aveţi timp de hârjoneală.

V.D.: Cei care insistă pe această chestie folosindu-şi ca principal obiectiv în lupta politică doar înlocuirea lui Dian Popescu se află într-o gravă eroare. Rolul lor este să pregătească PNL nu să înlocuiască propriii membri.

Rep.: Luni întregi fără decizii, fără conducere. Aţi mai văzut aşa ceva, că sunteţi vechi în politică?

V.D.: Nu, nu am mai trecut prin asemenea momente.

Rep.: Cum funcţionaţi? Faceţi şedinţă la vechiul PNL?

V.D.: Pot confirma faptul că există o lipsă de comunicare între cele două structuri politice şi acest lucru trebuie rezolvat cât mai repede pentru că ne vom duce singuri în situaţia de a pierde alegerile din 2016 şi nu beneficiem de culoarul pe care-l avem.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: