Primăriţa din Berleşti îi desfiinţează pe „lupii tineri”

Primarii pesedişti sar în apărarea preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, acum că acesta şi-a anunţat candidatura din 2016. Cei mai mulţi primari critică atitudinea „lupilor tineri” din PSD şi îi îndeamnă la chibzuinţă şi la respect faţă de seniorii din partid. Maria Dumitraşcu, primar la Berleşti, crede că în interiorul organizaţiei este mai degrabă o lipsă de comunicare, decât o dezbinare.

Reporter: Am putea vorbi de o ruptură în PSD Gorj în contextul actualului conflict între tineri şi seniori?

Maria Dumitraşcu: Nu cred că există o dezbinare. Probabil nu s-a ajuns la o înţelegere între dumnealor. Domnul Iriza s-a supărat, a plecat din PSD, am spus dintotdeauna că locul dumnealui era aici şi nu trebuia să facă pasul ăsta, dar mai e timp. Cu privire la domnul Popeangă, au fost aceste discuţii că partidul nu l-ar mai pune pe liste şi probabil s-a supărat. Eu gândesc că şefii pot să găsească soluţii şi fiecare să-şi găsească locul. Am avut o discuţie cu colegii mei primari, aceste lucruri trebuiau discutate în interiorul partidului, lucrul acesta s-a ocolit şi iată unde s-a ajuns.

Reporter: Credeţi că lupii tineri din PSD ar trebui să aibă pretenţii la funcţii mai înalte?

Maria Dumitraşcu: Aici vorbim de conflictul între generaţii, dar să ştiţi că aici este vorba şi de experienţă. Poate este şi dorinţa celor tineri să ajungă sus, asta se întâmplă dintotdeauna, dar nu trebuie să ne lipsim nici de experienţa celor care sunt în faţă şi ne pot ajuta. Preşedintele Consiliului Judeţean i-a ascultat absolut pe toţi, au primit funcţii bune şi călduţe, nu au fost ignoraţi şi cred că nu au motive să procedeze în felul acesta. Părerea mea este să se mai gândească, pentru că se apropie şi campania electorală.

Reporter: Credeţi că aceste tensiuni au legătură cu alegerile din 2016?

Maria Dumitraşcu: Categoric. Nici nu aş putea să gândesc altfel. Se pregătesc mai devreme pentru aceste funcţii eligibile. În fond, eu consider că toate aceste aspecte trebuiesc rezolvate în cadrul organizaţiei. Călinoiu, Cârciumaru să întrunească consiliul director, să întrunească organizaţia judeţeană şi să ia o hotărâre ca lucrurile să se liniştească, dacă simt că ceva nu e în regulă. E bine să oprim lucrurile în interiorul nostru.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: