Creţan: Am sesizat DNA în baza articolelor apărute în presă

Liderul Sindicatului „Lignitul” Oltenia, Constantin Creţan, spune că a depus memorii la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), dar şi la Serviciul Român de Informaţii (SRI), având suspiciuni legate de contractele încheiate de CE Oltenia cu soţia procurorului-şef adjunct al secţiei de combatere a corupţiei din DNA, în calitate de notar. Creţan spune că a făcut aceste memorii în baza articolelor apărute în presă.

Reporter: Sindicatul pe care îl conduceţi a înaintat memorii la DNA în cazul procurorului-şef adjunct Dănuţ Volintiru?

Constantin Creţan: Da. Am făcut această sesizare în baza articolelor apărute în toată presa, inclusiv în tot ceea ce este televiziune, şi în baza contractelor. Am cerut DNA şi SRI să se autosesizeze. Obligaţia lor este să se autosesizeze referitor la ce s-a întâmplat cu acest procuror Volintiru.

Rep.: Ce aşteptări aveţi acum, după înaintarea memoriilor?

C.C.:  Eu sper ca instituţiile statului să-şi facă datoria.

Rep.: Ce reacţie credeţi că va avea managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, când va afla că aceste cercetări sunt făcute de DNA în baza memoriilor pe care le-aţi înaintat dvs.?     

C.C.: Am eu ceva cu managerul Complexului Energetic Oltenia? Eu sunt lider de sindicat, el este manager pus acolo. Pe mine m-au ales oamenii, n-am nicio treabă.

Rep.: Aţi primit vreun răspuns de la DNA la aceste memorii?

C.C.:  Nu. Procurorii aceştia fac fiecare ce vor? Trebuie să răspundă şi ei până la urmă, că nu sunt ei spaima societăţii. Cu domnul Volintiru am mai avut nişte discuţii în anii trecuţi, în care am pus şi alte documente şi cred că le-a aruncat la coş. N-am primit niciun răspuns de la dumnealui, şi, mai mult decât atât, anumite adrese nu le-am mai găsit. Am fost la un alt procuror şi nu le mai găseam, şi eu le-am înregistrat. Dumnealui trebuia să îmi dea nişte răspunsuri.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: