Daviţoiu: Noi punem pe primele locuri pe cei care depăşesc 10 la sută

Nicolae Daviţoiu, preşedintele PMP Gorj, a declarat că partidul va stabili candidaţii pentru alegerile parlamentare după 15 august. Totodată, el a spus că cei de pe listă vor fi selectaţi pe baza unui sondaj. Vor intra în luptă doar cei care vor obţine minim 10% în sondaj. În cărţi este şi fratele lui, Gheorghe Daviţoiu. 

Reporter: Au mai apărut nume de membri de partid interesaţi pentru o candidatură?

Nicolae Daviţoiu: Deocamdată, nu, dar când dăm drumul la înscrieri, după data de 15 august, probabil vor apărea şi aşa mi se pare şi corect. Un partid trebuie să demonstreze că are resurse şi să poată să apeleze la mai mulţi candidaţi. Imaginaţi-vă! Sunt 7 pentru Camera Deputaţilor şi 3 pentru Senat. Deci, ne trebuie 10 oameni să punem pe aceste liste.

Rep: S-a vorbit, în ultima vreme, despre candidatura fratelui dumneavoastră. Va deschide listele, aşa cum se spune?

N.D.: Deocamdată n-am stabilit. Vă daţi seama că va fi o soluţie a Biroului reunit, acum, al PMP şi UNPR. Deci, într-un cuvânt, al Partidului Mişcarea Populară, care v-am spus că se va desfăşura undeva după data de 15 august.

Rep: Câte posturi credeţi că poate să obţină noul PMP?

N.D.: Noi ne-am dori cât mai multe, dar cred că real, PMP îşi propune să ia cel puţin un deputat, lucru care este destul de posibil, în momentul de faţă, când vorbim.

Rep: Ce spuneţi despre o nouă candidatură a domnului Ion Săvoiu?

N.D.: Vedem ce rezultă şi din sondaje. Orice este posibil.

Rep: Veţi comanda sondaje? Aţi comandat deja?

N.D.: Le comandăm. Întâi se fac înscrierile şi după aceea comandăm un sondaj.

Rep: Mă gândeam că faceţi un studiu înainte!

N.D.: Nu, nu şi n-ar fi corect. Studiu facem după ce stabilim noi candidaţii. Degeaba facem noi studiu dacă oamenii pe care îi dorim în studiu nu vor să candideze.

Rep: Dumneavoastră vă doriţi să candidaţi?

N.D.: La momentul ăsta, când vorbim, nu.

Rep: Asta înseamnă că mai e loc să vă răzgândiţi, sau...?

N.D.: Orice e posibil pe viitor. V-am spus, contează şi cum arată sondajul pentru că unul dintre criterii va fi şi sondajul, pentru că nu poţi să bagi un om care are sub 4%. Nu trebuie nici să candideze pentru că nu are nicio şansă.

Rep: Dar decizia de a candida, cel puţin de moment, are legătură şi cu Agenţia Naţională de Integritate? Ştim că aţi avut mici probleme.

N.D.: Nu, nu, nu! Noi trebuie să punem strict pe primele locuri toţi acei candidaţi care depăşesc 10%.

Vizualizări: 375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: