Viceprimar Brăneşti: Închidem primăria, mai rămân doar doi angajaţi la serviciu 

Mihăiţă Năboiu, viceprimarul comunei Brăneşti, este foarte supărat din cauza declaraţiilor făcute de primarul Gheorghe Stoichiţoiu, potrivit cărora acesta ar pleca în concediu de odihnă pentru trei luni. Năboiu susţine că nu ştie ce are de făcut şi spera la o colaborare cu primarul şi cu ceilalţi angajaţi. Ba mai mult, spune că va închide primăria întrucât vor mai rămâne doar doi angajaţi la serviciu, ceilalţi urmând să intre în concediu din această săptămână.

Rep.: Cum vi se pare decizia domnului primar de a pleca în concediu pentru trei luni, din cauză că dumneavoastră aţi fost ales viceprimar?

M.N.: Mi se pare aberantă decizia domnului primar, nu poţi să te comporţi aşa, să spui că pleci în concediu pentru trei luni pentru că nu eşti de acord cu viceprimarul. Ar trebui să existe o colaborare, între noi, între tot aparatul primăriei, dar aici nu se colaborează, sunt grupuri-grupuri. Nu văd de ce ar vrea să se răzbune pe mine, pentru că eu nu l-am jignit niciodată, dacă am plecat undeva l-am întrebat, i-am spus ce am făcut.

Rep.: Aveţi o relaţie tensionată cu domnul primar?

M.N: Nu am o relaţie tensionată, dar nici una de colaborare pentru că eu nu ştiu mai nimic despre primărie. Nu ştiu ce posturi au fiecare, nu ştiu ce buget avem, eu nu ştiu ce bani s-au cheltuit, eu nu ştiu ce bani ne trebuie, eu nu ştiu absolut nimic. Eu ştiu doar să iau personalul de la 416 şi să fac curăţenie prin comună. Dacă nu colaborează cu mine, eu nu ştiu ce să fac. Eu nu am cheie de la primărie, nu am cheie decât de la biroul meu, eu nu am cheie de nicăieri, eu dacă vin la primărie şi e uşa închisă este stau la uşă ca un căţel. Eu nu pot să zic la nimeni nimic pentru că nu ştiu ce funcţie are, nu ştiu absolut de nimic. Eu ştiu doar fişa postului meu. Nu prea e frumos, va trebui să stăm de vorbă, nici dânsul nu poate pleca aşa fără să spună.

Rep.: Ce veţi face în cele trei luni în care veţi conduce primăria?

M.N.: Păi ce să fac? Închid primăria. Încă nu mi-a spus că pleacă în concediu trei luni, ar trebui să-mi dea ceva în primire. Trebuie să-mi spună şi mie ceva, altfel e ca şi când ai lăsa un om în stradă sau în mijlocul pădurii fără bani, fără mâncare, fără nimic. Păi dacă dânsul procedează aşa, avem şi noi Prefectură, avem Consiliul Judeţean. Dânsul nu mi-a spus că pleacă în concediu trei luni, am aflat din presă. Săptămâna viitoare, pe 29 august, avem şedinţa de Consiliu Local, iar dacă dumnealui nu va veni voi apela la Instituţia Prefectului şi la Consiliul Judeţean. 

Rep.: Aţi putea cere ajutorul celorlalţi angajaţi ai primăriei sau nu v-ar ajuta?

M.N.: Păi cine să mă ajute? Mai rămân doar două persoane pentru că restul sunt în concediu: contabila e în concediu, inginerul agricol în concediu, juristul pleacă şi el în concediu. Vor rămâne două persoane şi cu mine. O să plecăm şi noi prin comună, la măsurători sau cu diverse probleme şi vom închide uşa la primărie. Altfel cum să ne descurcăm? Dacă dânsul consideră că aşa trebuie procedat, ce pot să fac eu. Vom apela şi noi la celelalte instituţii ale judeţului. Acum mai sunt patru angajaţi în primărie, dar se aude că doi ar intra de luni în concediu. 

Vizualizări: 2,599

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: