Gabriel Giorgi: Am auzit că s-a cerut în Directorat demiterea mea

Directorul Minprest Serv Rovinari, Gabriel Giorgi, spune că are informații conform cărora în Directoratul CE Oltenia s-a discutat despre schimbarea sa din fruntea unității. Șeful prestatorului de servicii pentru minerit spune că nu există motive temeinice pentru înlăturarea sa din fruntea societății și că pierderile sunt generate chiar de CE Oltenia. Giorgi a explicat că în situația în care va fi demis fără motive solide, ar urma să primească despăgubiri echivalente cu salariul său pe un an.   

Reporter: Sunt zvonuri cum că vi se pregătește schimbarea din fruntea Minprest. Știți ceva despre asta?

Gabriel Giorgi: Din ce am auzit s-ar fi pronunțat unii membri în Directoratul CE Oltenia, nu știu care, că dacă tot sunt pe pierdere de vină sunt Consiliul de Administrație și directorii și că ar trebui schimbați. Mai mult decât atât nu știu. Ca să mă schimbe pe mine trebuie să schimbe Consiliul de Administrație. Și pierderea aceasta pe care o are Minprest este generată de Complexul Energetic Oltenia, nu știu cum o scot ei. Cum o justifică.

Rep.: Cine din Directorat vă vrea schimbat din fruntea Minprest?

G.G.: Nu știu. Așa am auzit. Știu doar că domnul Antonie nu a fost în ultima vreme la ședințele de Directorat. Am înțeles că motivul ar fi că mă plâng prea mult că nu ne dau banii.

Rep.: Cine v-ar putea demite dacă acest lucru se va materializa?

G.G.: Consiliul de Administrație. Eu am în contractul de mandat că, dacă mă demit fără justă cauză atunci trebuie să plătească bani destul de mulți. Multe salarii. Vreo 12 salarii. Justă cauză înseamnă management defectuos. Ori care e managementul defectuos atâta timp cât pierderea e generată de faptul că tu nu ai plătit la timp serviciile către Minprest?

Rep.: Dacă veți fi demis, veți ataca în instanță? 

G.G.: Păi asta miroase și a abuz în serviciu. Asta este problema, generezi o cheltuială suplimentară cu toate că în condițiile în care mă obligi să fac disponibilizări, care generează la fel... Disponibilizarea respectivă a fost generată de faptul că CE Oltenia a renunțat la o parte de servicii. Disponibilizarea a însemnat o cheltuială suplimentară pentru Minprest, în jur de 200.000 lei. Dacă nu se făcea disponibilizarea, Minprest avea 200.000 lei în plus în cont. Mai mult decât atât, dacă se făceau plățile către Minprest la timp, mai avea încă 200.000 lei. Erau 400.000 lei în plus. Unde e managementul defectuos? Pentru că numai pentru asta mă pot schimba. Așa de dragul lumii, pot să mă schimbe oricând când vor, dar trebuie să plătească.

Vizualizări: 1,745

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: