Daviţoiu: Până în 2018, CEO va pierde jumătate din angajaţi

Încă democrat liberalul Nicolae Daviţoiu anunţă că CE Oltenia va concedia în următorii patru ani jumătate din angajaţi. Politicianul spune că se va ajunge în această situaţie dramatică din cauza faptului că an de an scade consumul de energie şi tot mai mult se produce energie verde. Daviţoiu şi-a spus punctul de vedere şi în ceea ce priveşte reorganizarea sindicatelor.

Reporter: Sunt anunţate peste 700 de concedieri anul acesta în rândul salariaţilor Complexului Energetic Oltenia, d-voastră aţi vorbit încă de anul trecut despre disponibilizări semnificative în următorii ani...

Nicolae Daviţoiu: Anul trecut administraţia a zis că 600, la sfârşitul anului- 738, de Paşti-1000 şi ceva şi tot aşa, până la sfârşitul anului se mai măreşte cifra. Până în 2018 se va reduce cel puţin jumătate din numărul actual de salariaţi. Spun asta pentru că vânzarea de energie scade în fiecare an, pentru că nu s-a produs o relansare economică. Dacă se producea, creştea consumul de energie, dar consumul de energie prognozat de către Guvern este cu 10% mai mic faţă de anul trecut. Producătorii de energie se vor înmulţi, mai ales cei pe energie regenerabilă. Am depăşit producţia de prognozată din surse regenerabile. Era vorba să ajungem la producţia de acum undeva prin 2017-2018.

Rep.: Cum se vede din exterior această reorganizare a sindicatelor?

N.D.: După părerea mea, administraţia caută să divizeze sindicatele, pe toate, ca să aibă un interlocutor slab atunci când se pune problema negocierii contractului colectiv de muncă sau a restructurărilor de personal, care sunt deja anunţate, dar care vor fi în număr mult mai mare decât cele prognozate de actuala conducere.

Rep.: Care dintre cele două sindicate credeţi că ar putea reprezenta cel mai bine salariaţii din CE Oltenia?         

N.D.: Eu zic că sindicatul condus de Pârvulescu ar trebui susţinut de către oameni, pentru că şi din relatările care le auzim ar fi sindicatul care reprezintă salariaţii. Celălalt este susţinut foarte puternic de către administraţie şi conducerea politică a PSD. Un sindicat n-are rolul de a fi pe plac partidului de guvernământ şi al administraţiei, ci trebuie să lupte pentru drepturile salariaţilor.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: