Davitoiu si alti 47 de pedelisti, demisi din functii

Biroul Permanent al PD-L Gorj, condus interimar de deputatul Ion Cupă, a dizolvat ieri 47 de organizații din județ, dar și pe cea de la Târgu Jiu. Astfel, Nicolae Davițoiu a fost nevoit să-și dea demisia, în sfârșit, iar în locul său a fost ales prin vot consilierul Eduard Berca. Mai mult, s-a luat decizia schimbării conducerii la organizația de tineret, de femei, a pensionarilor și a oamenilor de afaceri.

În primă fază, noua conducere a PD-L a dizolvat Organizația de Femei,  Organizația de Tineret,  Organizația Pensionarilor și Vârstei a Treia a Partidului Democrat Liberal și Organizația Oamenilor de Afaceri. Ana Purcăreanu a fost aleasă președinta interimară a  femeilor democrat-liberale, Constantin Șipoteanu va coordona interimar organizația Pensionarilor și Vârstei a Treia, iar Marian Ciungu este președinte interimar al tinerilor din PDL Gorj. Persoana care va conduce interimar Organizația Oamenilor de Afaceri va fi stabilită la următoarea ședință a BPJ.

Minim 16%

În aceeași ședință s-a luat decizia ca în localitățile unde scorul PD-L a fost sub media pe țară, 16%, organizația să fie dizolvată.

La municipiul Târgu Jiu a fost dizolvat BPL și a fost ales, prin vot, un nou președinte interimar. Acesta este consilierul local, Eduard Berca.  Consilierul a confirmat că este președintele interimar al PD-L Târgu Jiu. De asemenea, au fost dizolvate birourile permanente ale altor 47 de organizații ale PD-L care au obținut rezultate sub 16%. Printre acestea sunt și organizații conduse de primari, precum Ion Bîrcă, Dănuț Bălu sau Emilian Rusu.

Cele 47 de organizații sunt: Bumbești Jiu, Rovinari, Târgu Cărbunești, Turceni, Țicleni, Albeni, Aninoasa, Arcani, Baia de Fier, Bălănești, Bălești, Bărbătești, Bengești Ciocadia, Bâlteni, Borăscu, Brănești, Bustuchin, Căpreni, Câlnic, Crușeț, Dănciulești, Dănești, Dragotești, Drăguțești, Fărcășești, Ionești, Jupâneşti, Lelești, Logrești, Mătăsari, Negomir, Plopșoru, Polovragi, Runcu, Săcelu, Săulești, Scoarța, Slivilești, Stejari, Stoina, Telești, Turburea, Turcinești, Țânțăreni, Urdari, Văgiulești, Vladimir.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: