Daviţoiu: Târgu Jiu nu va avea parcare nici în 2020

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Gorj, Nicolae Daviţoiu, a spus într-un interviu la Radio Infinit că primarul Marcel Romanescu nu mai are cum să facă nicio investiţie majoră în actualul mandat. Acesta spune că, pentru a putea finaliza ceva în 2020, ar fi trebuit ca în acest an să facă măcar studiile de fezabilitate. Cum tema parcărilor a fost una preferată de primarul liberal, Daviţoiu spune că Târgu Jiu nu va avea până la alegeri o parcare subterană sau supraterană.

Reporter: Târgu Jiu risca să rămână din nou cu banii necheltuiţi, ca şi anul trecut.

Nicolae Daviţoiu: În dezordinea care este acolo la primărie, este posibil orice. Nu se vede o strategie în promovarea acestor proiecte. Nu am văzut niciun proiect major de investiţii propus anul acesta de către primarul Romanescu. Dacă nu îl propui măcar anul acesta, este clar că nu ai cum să îl termini până în 2020. Proiectele de mare anvergură trebuie propuse cu un an - doi înainte, ca să ai timp să îl desfăşori. Până intră, până se fac studiile de fezabilitate, documentaţia tehnico-economică durează cel puţin un an.

Rep.: Asta înseamnă că este dezordine în primărie?

N.D.: E o dezordine totală. Ca să nu rămână cu bani din nou, ca anul trecut, au dat proiecte la grămadă, au dat bani la 15 licee şi şcoli, la zece biserici. Cam 15-16 miliarde s-au dus pe biserici şi şcoli. Fiecăruia care a cerut i s-au dat bani acum, ceea ce denotă o lipsă de orientare şi o lipsă de viziune.

Rep.: Probabil că a mulţumit multă lume...

N.D.: Asta nu înseamnă că a rezolvat ceva. La cum arată oraşul, acestea erau singurele priorităţi? În loc să facă un pasaj subteran care să intre din parc direct în parcarea de la Rodna, l-am face noi dacă ne-ar lăsa. E atât de simplu şi cu cheltuieli minime. Ar fluidiza circulaţia. Ar costa maximum zece miliarde, pentru că este diferenţa de nivel care îţi permite. Este de 3, 4 metri.

Rep.: L-aţi face dumneavoastră cine, oamenii de afaceri?

N.D.: Cei care au parcarea.

Rep.: De unde ştiţi că nu vine Marcel Romanescu cu ideea de a face acest pasaj acum, că a luat parcarea la primărie?

N.D.: Nu mai are timp, ca să îl facă până în 2020 trebuia să lanseze deja ideea. Pe suma asta care era în buget putea să prindă ceva, măcar studiul de fezabilitate pentru parcare. Târgu Jiu nu va avea parcare până în 2020, poate doar să tragă nişte linii. Pentru a construi o parcare subterană sau supraterană durează minim doi ani.

Vizualizări: 588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: