Romanescu, la bilanţ: Eram ca un boxer în ring, care primea numai pumni

„Războiul” permanent din Consiliul Local este cea mai mare dezamăgire a primarului Marcel Romanescu, acum, la final de an. Edilul se plânge că, de multe ori, nici măcar colegii săi din PNL nu îl susţin, iar pentru ei are un mesaj. „Oamenii au pus ştampila pe candidat, nu neapărat pe partid”, spune Romanescu.

Reporter: Care este cea mai mare dezamăgire a dvs., acum, la final de an?

Marcel Romanescu: Cea mai mare dezamăgire este legată de faptul că încă nu am o colaborare foarte bună cu o parte dintre reprezentanţii din Consiliul Local. Mi-aş dori ca lucrurile acestea să funcţioneze perfect. Cel puţin eu, ca primar, nu am niciun fel de reţinere. Nu cred că există primar în lumea asta care să-şi dorească un permanent război cu Consiliul Local, pentru că interesul tău este să faci ceva. Oamenii te apreciază după ce faci. Dacă în Consiliul Local sunt 21 de persoane, şi e foarte greu să delimitezi lucrurile bune de lucrurile rele pe care le face fiecare consilier, în privinţa primarului, lucrurile sunt mult mai uşor de cuantificat. Mi-aş dori permanent, şi îmi voi dori cât voi fi primar, să am un Consiliu care să susţină astfel de proiecte.

Rep.: Lucruri pozitive au fost în acest an?

M.R.: Partea pozitivă este legată de fondurile europene. În momentul în care Târgu Jiul este deja pe harta oraşelor importante în privinţa accesării de fonduri europene, atunci nu pot să trăiesc decât un sentiment de mare bucurie şi vă spun sincer că, la Constanţa, am trăit nişte clipe fantastice, când societatea care se ocupă de consultanţa Comisiei Europene pe aceste fonduri a scos în evidenţă că există totuşi şi un oraş într-o zonă nu tocmai cunoscută când vorbim de fonduri europene, Târgu Jiul, care, până la data de 31 decembrie, ar putea să depună toate proiectele fără să fie sancţionat în vreun mod. Vorbim de 60 de milioane de euro. Până la acest moment, pe fonduri europene, sunt depuse, la nivel naţional, proiecte de 200 de milioane de euro, din care 60 sunt proiecte pe care primăria le poate valorifica. E un sentiment extraordinar şi m-aş bucura ca, în fiecare an, cel puţin la acest nivel să putem să fim în privinţa atragerii de fonduri europene.

Rep.: De unde vine această schimbare de atitudine, în Consiliul Local?

M.R.: Primele şase luni ale mandatului meu de primar, n-am făcut decât să încasez. Eram ca un boxer în ring, care primea toată ziua numai pumni de la toţi reprezentanţii Consiliului Local. Din toate poziţiile. Am învăţat un lucru, că dacă stau doar în gardă, să mă apăr, nu rezolv nimic. La cei care au depăşit limita bunului simţ, nu o să le răspund la acest nivel, dar o să fac tot ce depinde de mine să le răspund, pentru că merită acest lucru. Trei sferturi din Consiliul Local sunt oameni de o decenţă extraordinară, care şi-au spus punctul de vedere şi n-au căutat permanent scandal. Din păcate, şi ei sunt angrenaţi politic şi trebuie să răspundă la anumite comenzi politice. Unii, chiar din interiorul partidului din care fac parte. Şi asta este regretabil. Oamenii din Târgu Jiu nu au pus neapărat ştampila pe partidul din care făceam parte. Oamenii au pus ştampila pe candidat. Pe omul care s-a prezentat în competiţia electorală şi asta ar trebui să înţeleagă orice consilier.

Vizualizări: 831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: